Valiliğin Twitter hesabını ele geçirip tatil ilan ettiler!

Valiliğin resmi Twitter hesabını hackleyip, okulların tatil edildiğine ilişkin tweet attılar.

Valiliğin Twitter hesabını ele geçirip tatil ilan ettiler!
04 Ocak 2016 Pazartesi 00:47

Kocaeli Valiliği'ne ait resmi Twitter hesabı ele geçirildi. Akşam saatlerinde hesabın ele geçirilmesi üzerine, Kocaeli Valiliği'ne ait resmi hesaptan saat 21.48'de "Buzlanmalar ve oluşturabileceği tehlikeler nedeniyle, 04.01.2016 Pazartesi günü Kocaeli ili genelinde eğitim ve öğretime ara verilmiştir" şeklinde tweet atıldı. 

Sosyal medyada Kocaeli Valiliği'nin resmi hesabından yapılan tatil açıklaması üzerine öğrenciler adeta bayram ederken, bazı okullar tarafından öğrenci velilerine, okulların tatil olduğu yönünde mesaj atıldı.

Kocaeli Valiliği'nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden atılan okulların tatil edilmesine ilişkin tweet atıldıktan yaklaşık 1 saat sonra Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun kişisel hesabından atılan başka bir tweet sayesinde gerçek ortaya çıktı. Vali Güzeloğlu mesajında, "Valiliğimiz web sitesi ve resmi Twitter hesaplarına yapılan siber saldırılarla sahte tatil bildirimleri yapılmıştır. Dikkate almayınız" ifadelerine yer verdi.

Valiliğin Bilgi İşlem Müdürlüğü yetkililerinin çalınan hesabı geri almak için çalıştıkları bildirildi.

Kocaeli Valiliği'ne ait resmi Twitter adresinin kim ya da kimler tarafından çalındığı ise henüz belirlenemedi.

Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü web sayfasından yapılan açıklama ile 4 Ocak Pazartesi günü il genelinde eğitime devam edileceği bildirildi. 




Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İrfan - 8 yıl önce
Kar haftasonu yağarsa muteber değil. Haftaiçi yapmalı ki işe yarasın