Mithatpaşa-Meşrutiyet üstgeçidi kaldırılıyor- Ankaralılar 3 gün bu yollara dikkat!

Ankara Büyükşehir'den alınan karar gereği bu gece (5 Mayıs) Mithatpaşa Caddesi-Meşrutiyet Caddesi kesişiminde yer alan üstgeçidin söküm işlemlerine başlanacak. Yapılacak söküm çalışmaları nedeniyle Meşrutiyet Caddesi’nin Atatürk Bulvarı ile Mediha Eldem Sokak arasında kalan kısmı ile Mithatpaşa Caddesi’nin Kızılırmak-Yüksel Caddeleri arasında kalan kısmı, 3 gün süreyle 22.00-06.00 saatleri arasında trafiğe kapatılacak.

Mithatpaşa-Meşrutiyet üstgeçidi kaldırılıyor- Ankaralılar 3 gün bu yollara dikkat!
05 Mayıs 2017 Cuma 14:44

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan “Kızılay bölgesindeki yaya üst geçitlerinin yenilenmesi veya kaldırılması kararı gereğince” Mithatpaşa Caddesi-Meşrutiyet Caddesi kesişiminde yer alan üstgeçidin söküm işlemlerine bugün (5 Mayıs Cuma) gece başlanacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak söküm işlemleri nedeniyle Meşrutiyet Caddesi’nin Atatürk Bulvarı ile Mediha Eldem Sokak arasında kalan kısmı ile Mithatpaşa Caddesi’nin Kızılırmak-Yüksel Caddeleri arasında kalan kısmı, 3 gün süreyle 22.00-06.00 saatleri arasında taşıt trafiğine kapatılacak.

Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ekipleri, trafik akışını engellememek, yaya ve sürücülerin de güvenliğini tehlikeye atmamak için üstgeçidin söküm işlemini bugün (5 Mayıs Cuma) gece başlatacak, Cumartesi ve Pazar günleri de sabah saatlerine kadar çalışarak, söküm işlemlerini tamamlayacak.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından, sürücülerin alternatif güzergahları kullanmaları istendi. Üstgeçidin söküm işleminin tamamlanmasıyla trafik akışının 8 Mayıs Pazartesi gününden itibaren de normale dönmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesi, söküm öncesinde üstgeçide astığı bir duyuruyla, vatandaşları bilgilendirdi ve üstgeçidi de yaya ulaşımına kapattı. Uzun yıllar yayaların kullanımına açık olan Mithatpaşa Caddesi’ndeki iki üstgeçit, yıprandığı gerekçesiyle daha önce kaldırılmıştı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NDE KARAR ALINMIŞTI

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Mart ayında yaptığı toplantıda, Kızılay bölgesinde yer alan ve uzun zamandan beri hizmet veren, tüm üst geçitlerin incelenerek, gerekli görülmesi durumunda kaldırılması ve yerlerine yenilerinin yapılması, ayrıca onarımları mümkün olanların da tamiratlarının gerçekleştirilmesine ilişkin önerge oybirliği ile kabul edilmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.