Kursa gitmek için 3 kilometre yürüyen öğrencinin TEOG başarısı

Kursa gitmek için köyünden 3 kilometre uzaklıktaki kursa giden Nisanur Yalçınsoy, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınavında tüm soruları doğru yanıtladı. 

Kursa gitmek için 3 kilometre yürüyen öğrencinin TEOG başarısı
01 Haziran 2017 Perşembe 16:47

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 2. dönem sınavında tüm sorulara doğru cevap veren Nisanur Yalçınsoy'u evinde ziyaret eden Çokköy Ortaokulu Müdürü Veli Bilgili ve öğretmenleri başarısından dolayı altın taktı. 

Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Aksu köyünde yaşayan Yalçınsoy, TEOG için okulda düzenlen kurslara gitmenin zor olduğuna değindi. Bu zorluğa rağmen kurslara katıldığını belirten Yalçınsoy, "Köyümüzle Çokköy arası yaklaşık 3 kilometre. Bazen kendim bazen de ailemle yürüyerek okula gittim. Bazen ise öğretmenlerim beni götürüyordu. Emek verdim ve karşılığını aldım. Kursa gidemediğim zamanlarda ise evde oturup ağlıyordum. Evin tek çocuğuyum, ister istemez bazı şeylerden etkileniyorum. Ailemde çeşitli hastalıklar yaşayanlar oldu. Bu yüzden doktor olmak istiyorum. Özellikle genel cerrah olmayı çok istiyorum." diye konuştu. 

Eğitim için yağmur, çamur dinlemeden kızının mücadele ettiğini belirten anne Gülşen Yalçınsoy, "Hafta sonları okulda düzenlenen kurslara gidebilmek için yoğun çaba harcadı. Emekleri boşa gitmedi ve başarıyı yakalayarak bizi gururlandırdı." dedi.


Etiketler; #TEOG #başarı
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.