İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni metro hattı seferlerine başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ''HER YERDE METRO HER YERE METRO'' hedefine emin adımlarla ilerliyor. Kadıköy-Kartal Metro Hattı'nın devamı niteliğinde olan yeni hat yarın sabah saat 06.00 itibarıyla hizmete açılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni metro hattı seferlerine başlıyor
09 Ekim 2016 Pazar 17:44

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2019'da 400 km'den Fazla Metro AğI hedefi kapsamda; 21,7 km’lik Kadıköy - Kartal Metro Hattı’nın devamı niteliğindeki 4,5 km’lik Kartal - Pendik - Tavşantepe Metro Hattı, Pazartesi sabah saat 06:00 itibariyle seferlerine başlıyor.

Projede Anadolu Yakası'nın ilk metrosu olan Kadıköy - Kartal Metro Hattı’nın devamı niteliğindeki Kartal - Pendik - Tavşantepe Metro Hattı’nın ihalesi 6 Mart 2013 tarihinde yapılmıştı. Çift hatlı olan metro hattı, Yakacık (Adnan Kahveci), Pendik ve Kaynarca (Tavşantepe) olmak üzere 3 istasyondan oluşuyor.Metro hattının tüm istasyonlarında yürüyen merdivenli giriş -çıkışlar ile engelliler için asansörler bulunuyor. D-100 Karayolu güzergahındaki tüm istasyonlarda, kuzey ve güney taraflarda giriş - çıkışlar ve bu giriş - çıkışlar arasında altgeçitler yer alıyor.

Pazartesi sabah saat 06:00 itibariyle seferlerine başlayacak fakat resmî açılış töreni daha sonra yapılacak.  Kartal - Pendik - Tavşantepe Metro Hattı hizmete alındığında;

Sabiha Gökçen Havaalanı Metro Hattı ile Tavşantepe İstasyonu’nda,
Metrobüs ile Ünalan İstasyonu’nda,
Marmaray ile Ayrılıkçeşme İstasyonu’nda, 
Göztepe - Ataşehir - Ümraniye Metro Hattı ile Yenisahra İstasyonu’nda, 
 Bostancı - Dudullu Metro Hattı ile Kozyatağı İstasyonu’nda entegre olacak.
 
Kartal – Pendik - Tavşantepe Metro Hattı’nın hizmete alınmasıyla;  

* Pendik - Bostancı 20 dakika
*Pendik - Kadıköy 34 dakika
* Pendik - Üsküdar 38 dakika
* Pendik - Yenikapı 47 dakika
* Pendik - Aksaray 48 dakika
* Pendik - Taksim 61 dakika
* Pendik - Maslak 72,5 dakika
* Pendik - Atatürk Havalimanı 77 dakika
* Pendik - Bağcılar 80 dakika
* Pendik - Başakşehir 95 dakika olacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.