Kadıköy’de gelenek bozulmadı. Fenerbahçe Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etti

Spor Toto Süper Lig 23. haftası son kapanış karşılaşması dev bir derbiye sahne oldu. Şampiyonluk yarışında çok önemli olan derbide Kadıköy geleneği devam etti. Fenerbahçe, şampiyonluk yarışındaki Beşiktaş'ı konuk ettiği maçta Volkan Şen ve Luis Nani'nin kaydettiği gollerle rakibini 2-0 mağlup etmeyi başardı ve şampiyonluk yarışında rakibine darbeyi vurdu.

Kadıköy’de gelenek bozulmadı. Fenerbahçe Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etti
29 Şubat 2016 Pazartesi 21:59

Spor Toto Süper Lig 23. haftası son kapanış karşılaşması dev bir derbiye sahne oldu. Şampiyonluk yarışında bulunan iki ezeli rakip Fenerbhaçe ve Beşiktaş Kadıköy'de karşı karşıya geldi. 22. haftaya lider giren Beşiktaş ile UEFA Avrupa Ligi'nde son 16'ya kalan ve  bu sezon Kadıköy'de yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Fenerbahçe Volkan Şen ve Luis Nani'nin kaydettiği gollerle  şampiyonluk yarışındaki rakibi Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etti ve puanını 53'e çıkardı. 

Maçtan Önemli notlar


Kadıköy'de oynanan kritik derbiye konuk ekip Beşiktaş başladı. Maçin ilk dakikalarında Beşiktaş'a baskı kurmaya çalışan Fenerbahçe 2.Dk'da serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşu kullanan Caner, ceza sahası içerisindeki Volkan Şen'e topu gönderdi. Ceza sahasında bomboş kalan Volkan Şen meşin yuvarlağı rahat bir vuruşla ağlara gönderdi ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.Beşiktaş 6.Dk Mario Gomez'le tehlikeli geldi. Beşiktaş'ta Oğuzhan taşıdığı topu ceza sahası içerisinde bulunan Mario Gomez'e pasını attı. Ancak Gomez pozisyondan yararlanamadı.

25.Dk Beşiktaş gole çok yaklaşırken Quaeresma adeta  beşiktaş taraftarına saç baş yoldruttu. Mario Gomez'in pasında Ricardo Quaeresma müsait pozisyonda topu dışarı gönderdi. Bu ataktan 1 dk sonrasında ise 23.Dk Fenerbahçeli oyuncular hakemden penaltı bekledi. Ceza sahasındaki karambolde Fenerbahçeli oyuncular hakeme Beşiktaşlı oyuncunun elle müdahalede ettiğini iddia etti. MAçın ilk yarısınin geri kalan bölümlerinde önemli başka pozisyon olmadı ve Fenerbahçe 3. dakikada Volkan Şen'in bulduğu golle ilk yarıya 1-0 önde girdi.

Maçın ikinci yarısı oyuncu değişikliyle başladı. Beşiktaş'ta ilk yarıda fazla etkili olamayan Olcay Şahan'ın yerine Gökhan Töre oyuna girdi. İkinci yarıya baskıyla başlayan Beşiktaş 57.Dk'da Gomez'le gole yaklaştı. Quaresma'nın pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Gomez'in şutuna Volkan engel oldu. Devamında gelişen atakta Volkan bu kez İsmail'in şutunu çelmeyi başardı. Beşiktaş Fenerbahçe üzerinde baskı kurmaya çalışsa da Fenerbahçe'nin ataklarına engel olamadı. 82.Dk Fenerbahçe geliştirdiği atakta 2. golü buldu. Sol kanattan ceza sahasına sokulan Ozan Tufan, topu bomboş durumdaki Nani'ye yuvarladı. Luis Nani rahat bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 2-0'a getirdi. Maçta başka gol olmadı ve Fenerbahçe Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etti.

Maçın geri kalan dakikalarında başka gol olmazken, Fenerbahçe şampiyonluk yolunda altın değerinde 3 puanı hanesine yazdırdı ve puanını 53'e yükseltti. 1 maç eksiği bulunan Beşiktaş ise 51 puanda 2. sırada 23. haftayı kapattı. 

FENERBAHÇE 2 - 0 BEŞİKTAŞ

TARİH: 29 Şubat 2016 Pazartesi

SAAT: 20:00

STAD: Şükrü Saraçoğlu Stadı

HAKEM: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

YAYINCI KURULUŞ: LİG TV

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Caner Erkin, Bruno Alves, Simon Kjaer, Gökhan Gönül, Josef De Souza, Mehmet Topal, Alper Potuk, Volkan Şen, Robin Van Persie

BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, İsmail Köybaşı, Marcelo Guedes, Alexis Delgado, Andreas Beck, Oğuzhan Özyakup, Atiba Hutchinson, Jose Ernesto Sosa, Ricardo Quaresma, Olcay Şahan, Mario Gomez

GOLLER:
Volkan Şen (3.Dk), Luis Nani (82.Dk)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.