SRC sınav sonuçları açıklandı

11 Haziran 2016 Cumartesi günü yapılan SRC sınav sonuçları açıklandı. Ulaştırma Bakanlığı SRC sınav sonuçları adayların erişimine 24 Haziran 2016 Cuma sabah itibariyle açtı. Peki Mesleki Yeterlik SRC sonuçları nasıl öğrenilir? Binlerce adayın katıldığı sınavda adayların merak ettiği SRC sınav sonucumu nasıl öğrenirim başlığını haber detayımızda işliyoruz. İşte SRC sınav sonucu sorgulama ekranı.

SRC sınav sonuçları açıklandı
24 Haziran 2016 Cuma 09:50

Binlerce adayın Mesleki Yeterlik Sınavı olarak da bildiği SRC sınavı 11 Haziran 2016 tarihinde yapılmıştı. Adaylar SRC sınav sonuçları ne zaman açıklanır şeklinde Kamu Saati'ne onlarca mesaj atmıştı. İşte adayların merakla beklediği SRC sonuçları açıklandı. Peki SRC sonuçları nasıl öğrenilir? Ticari araç kullanmak isteyen, kamyon, tır veya servis aracı kullanmak isteyen adayların yurtiçinde veya yurt dışında kullanacakları SRC belgesi sınav sonuçları ile ilgili tüm detaylar aşağıda listelenmiştir. 

SRC sonuçları adayların e Devlet hesabı üzerinden erişime açıldı. Adaylar SRC sonucunu öğrenmek için e Devlet hesapları üzerinden SRC sonucu bölümüne girerek öğrenebilecek. Aşağıda SRC sonucu öğrenme linki verilecektir. 

SRC SINAV SONUÇLARI  SRC SONUCU SORGULA

11 Haziran SRC sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adaylar SRC sınav sonuçlarını nasıl öğrenebilirim kaygısı taşımaya başladı. Ulaştırma Bakanlığı SRC sonuçlarını adayların e devlet hesabı üzerine yükledi. Adayların tek yapması gereken Kamu Saati olarak aşağıda verdiğimiz link üzerinden e devlet şifrelerini, T.C. kimlik numaralarını yazarak sisteme giriş yapmak ve SRC sonucunu sorgulamak.  Eğer e devlet şifreniz yoksa herhangi bir PTT şubesinden veya bazı bankaların internet bankacılığı hesabı üzerinden bu şifreyi alabilirsiniz. 

SRC SONUCUNUZU SORGULAMAK İÇİN BU BAĞLANTIYA TIKLAYINIZ


SRC sonuçları binlerce aday tarafından 2 hafta boyunca merakla bekleniyordu. Ulaştırma Bakanlığı daha önce 24 Haziran 2016 Cuma günü SRC sınav sonuçlarının adayların erişimine açacağını duyurmuş ve söz verdiği gibi sabah 09.30 itibariyle bu sonuçları erişime açtı. 

Ulaştırma Bakanlığı SRC sonuçları açıklandıktan hemen sonra sayfasında şöyle bir duyuru yayımladı:

Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Mesleki Yeterlilik Eğitimi Yönetmeliği kapsamında 11.06.2016 tarihinde Bakanlığımız tarafından yapılan Mesleki Yeterlilik sınavında başarılı olan kişilerin T.C. kimlik numarasını belirterek Mesleki Yeterlilik Belgesi kart bedeli olan 17.00 TL. belge ücretini Halkbankası İnternet Şubesi e-devlet ödemelerinden veya Halkbankası Şubelerinden Kurumsal Tahsilatlar kısmından ödemeleri halinde Mesleki Yeterlilik Belgeleri basılarak adreslerine gönderilecektir.

SRC sınav sonuçları birkaç gün süreyle adayların e devlet hesabında SRC sınav sonuçları başlığında değil de Mesleki Yeterlik Sınav sonuçları başlığında yayında kalacaktır.


Etiketler; #src
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.