Dünyanın en hareketlileri Hong Konglular - Türkiye ise...

Dünya çapındaki 111 ülkede akıllı telefon verilerine dayanılarak yapılan inceleme sonuçlarına göre günlük adım atanların başında Hong Konglular yer aldı. Türkiye'nin günlük adım ortalaması ise...

Dünyanın en hareketlileri Hong Konglular - Türkiye ise...
12 Temmuz 2017 Çarşamba 14:17

Dünya çapında 111 ülkede insanların günlük hayatta ne kadar hareketli oldukları akıllı telefondaki veriler ile tespit edildi. 

Stanford Üniversitesinin yaptığı araştırmada 717 bin 527 kişinin 68 milyon gününü kapsayan akıllı telefon verileri incelendi. "Nature" dergisinde sonuçlara göre en fazla adımı Hong Konglular atıyor. Dünya çapındaki günlük ortalama 4 bin 961 adım iken Hong Kongluların 6 bin 880 adım attığı belirlendi. Çin'de ortalama 6 bin 189, Japonya'da 6 bin 10, İspanya'da 5 bin 936, İngiltere'de 5 bin 444, Birleşik Arap Emirlikleri'nde 4 bin 516 ve Brezilya'da 4 bin 289 adım atıldığı kaydedildi.

Listenin sonunda ise Endonezya yer aldı. Endonezyalılar günlük ortalama 3 bin 513 adım atıyor.

Türkiye listede  günlük ortalama 5 bin adımın atıldığı ülkeler arasında yer aldı. 

Herkesin hemen hemen aynı sayıda adım attığı ülkelerde obezite ve fazla kilonun daha az görüldüğü saptanmasına rağmen adım sayısında kişiler arasındaki makas açıldığında obezite riskinin arttığı dergide yer aldı. 

Sadece ülkeler arasında değil erkek ve kadınlar arasında da yaşanan fark ortaya konuldu. Araştırmaya göre erkekler kadınlardan daha fazla yürüyor. Erkek ve kadınlar arasındaki farkın, "hareketlilik makasının" açık olduğu ülkelerde daha belirgin olduğu ifade edildi.

Neredeyse herkesin aynı oranda hareket ettiği, Japonya gibi düşük obezite oranına sahip ülkelerde kadınlarla erkeklerin benzer seviyelerde egzersiz yaptığı görüldü. Öte yandan, ABD ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde kadınların daha az aktif olduğu tespit edildi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.