2016 Şubat öğretmen atama sonuçları 10 Şubat Çarşamba mı açıklanacak?

Atama bekleyen on binlerce öğretmen 2016 şubat atama başvurularını tamamladı ve heyecanla atama sonuçlarının açıklanacağı anı bekliyor. Peki şubat öğretmen atama sonuçları ne zaman açıklanacak? Öğretmen atama sonuçları saat kaçta açıklanacak? AA'dan alınan bilgiye göre atama sonuçları 10 Şubat Çarşamba sabah 11.00'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek.

2016 Şubat öğretmen atama sonuçları 10 Şubat Çarşamba mı açıklanacak?
09 Şubat 2016 Salı 21:20

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen ihtiyacını gidermeye yönelik yaptığı şubat ataması başvuruları 8 Şubat itibariyle sona erdi. 400 bin atama bekleyen öğretmenden yaklaşık 120 bin öğretmen adayı 2016 şubat atamasında atanabilme umuduyla başvuruda bulundu. Bu öğretmenlerin sadece 30 bini şubat atamasında atanacak ve göreve başlayacak. Şu an bu öğretmenlerimizin hepsi başvuru sonuçlarının açıklanacağı ana kilitlenmiş durumda. Peki şubat öğretmen atama sonuçları ne zaman açıklanır? Öğretmen atama sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Daha evvel Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın açıklamaları ve 2016 Şubat Öğretmen Ataması Başvuru Kılavuzunda yazan bilgilere göre şubat öğretmen ataması sonuçları 11 Şubat Perşembe günü ilan edilecek. Ancak Anadolu Ajansı ise öğretmen atama sonuçlarının 10 Şubat Çarşamba 11.00 'da açıklanacağı iddia edildi.

Öğretmen atamasına  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

Eski atamalara baktığımızda atamanın gerçekleşeceği gün MEB bürokratları ve atama bekleyen yüzlerce öğretmen, ailesiyle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda saat 11.00'de yapılan bir törende hazır bulunuyor. Tören esnasında Milli Eğitim Bakanı kura butonuna basıyor ve atamalar gerçekleşiyor. Bu esnada salonda bulunan adaylar büyük perde sayesinde tüm atamaları görebiliyor. Ayrıca salonda bulunan öğretmenlerin isimleri ve atandıkları eğitim kurumları, illeri o perdede teker teker geçiyor. 

MEB Şura Salonu'nda gerçekleşen atama en geç yarım saat içinde Milli Eğitim Bakanlığı Atama Sonuçları sayfasına yansıyor. Tercihte bulunan ve sonuçları merak eden öğretmen adayları da T.C. kimlik numaralarını yazarak bu atama sonuçlarını öğreniyor. 

Şubat atamasında 30 bin öğretmen atanacak ve atamanın akabinde öğretmenlerden stajyerlik, adaylık eğitimini alacakları okulların tercihi istenecek. Bu tercihlerden sonra öğretmen adayları stajyer öğretmen olarak göreve başlayacakları okulları öğrenecek ve göreve başlayacaklar.

Şubat atamasında kontenjanlar, ilk atama, yeniden atama, mill sporcu atama ve kurumlararası yeniden atama şeklinde belirli oranlar gözetilerek dağıtılmıştı.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.