İstanbul'da Özel Halk Otobüsleri isyanda

Ücretsiz ulaşım kartlarındaki aşırı artış Özel Halk Otobüsü sahiplerini çileden çıkardı. Otobüsçüler eylem yapacak.

İstanbul'da Özel Halk Otobüsleri isyanda
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Özel Halk Otobüsleri'nde kullanılan ücretsiz ulaşım kartlarının sayısındaki fazlalığa dikkat çeken otobüs sahipleri iflasın eşiğine geldiklerini, sorunlarına çözüm bulunmazsa iş bırakabileceklerini belirtiyor.

Belediye tarafından engelliler başta olmak üzere çeşitli dallardan memuların da dahil edildiği ücretsiz ulaşım kartlarından asgari ücretliler yararlanamıyor. Öte yandan asgari ücretin 4-5 katı maaş alan bir çok devlet memuru bu haktan yararlanabiliyor. Otobüs sahipleri ise tüm bu ücretsiz uygulamalara tepki göstermeye başladı.

Habertürk'ün haberine göre başkanlığı düşürülen ancak sendika adına hareket ettiği ilan edilen ULİS tarafından böyle bir açıklamaları olmadığı yönünde beyanat geldi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.