Kızılay'ın göbeğinde küçükbaş hayvan sürüsü

Ankara'da 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı, bugün "ilginç" günlerinden birisini yaşadı. Kızılay'a getirilen küçükbaş hayvan sürüsünü gören Başkentliler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Kızılay'ın göbeğinde küçükbaş hayvan sürüsü
29 Nisan 2017 Cumartesi 17:27

Ankara 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı, bugün ilginç görüntülere sahne oldu. Kırkım şampiyonası için sürüler Kızılay'a indi. Kızılay'ın göbeğinde keçi, koyun ve kuzuları gören Başkentliler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda Mayıs ayında kırsal hizmetler alanında düzenlenecek düzenlenecek 3 fuarın tanıtım toplantısı sırasında çobanlar, meydanda Ankara keçisi ile koyun ve kuzulardan oluşan küçükbaş hayvan sürüsünü gezdirdi.

Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi tarafından ilki geçen yıl düzenlenen “Ulusal Kırkım Şampiyonası”nın ikincisi ve 18-21 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde Türkiye’de ilk defa düzenlenecek olan “Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çobanlar Fuarı” ile “Anadolu Kırsal Hizmetler Fuarı”nın tanıtım toplantısında, çobanlar, kucaklarında kuzularla,  kaval sesleri eşliğinde, Kızılay’da bir süre yürüdüler.

Yürüyüş sırasında şaşkınlıklarını gizleyemeyen Başkentliler, özellikle minik kuzulara yoğun ilgi gösterdi. Çocuklar, ilk defa bu kadar yakından görme fırsatı bulduğu kuzularla fotoğraf çektirdi.

Daha sonra meydanda çevresi bariyerlerle kapatılıp bir arada toplanan koyun ve keçilerin yanında, çoban kepeneğiyle basın mensuplarına ve Ankaralılara seslenen Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire  Başkanı Özgür Güven, 18- 21 Mayıs günlerinde gerçekleştirilecek olan fuarlara, tüm vatandaşları davet etti.

AKM'de düzenlenecek fuar süresince çocukların ilgi duyacağı çeşitli eğlence ve etkinlikler düzenleneceğini belirten Güven, Kırkım Yarışması ve diğer yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verileceğini ve uluslararası yarışmalara da katılmalarının sağlanacağını söyledi.

Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği tanıtım programı, kırkım zamanı gelen bir Ankara keçisinin, makineyle, standartlara uygun biçimde kırkılmasıyla tamamlandı.

AKM'de ilki gerçekleştirilecek Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çobanlar Fuarı’nda, "Ak Karaman, Orta Anadolu merinosu ve Ankara keçileri" arasından en güzel koç ve tekeler seçilerek, sahipleri ödüllendirilecek.

Fuar kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Ulusal Kırkım Yarışması'nda da kırkımcılar zamanla yarışırken, uluslararası standartlarda yapılan hatalardan da puan düşülerek şampiyon belirlenecek.

Geçen yıl Beypazarı'nda ilki düzenlenen Ulusal Kırkım Şampiyonası’na, Türkiye’nin dört bir tarafından 40 kırkımcı katılmış, finale 12 yarışmacı kalmıştı. Yarışma sonunda dereceyle girenlere, kırkım  makinesi hediye edilmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.