Cumhurbaşkanı Erdoğan Kral Selman ile görüştü

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kral Selman ile görüştü
29 Aralık 2015 Salı 17:25

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gitti. Erdoğan'ı havalimanında Devlet Bakanı Prens Mansur bin Mutaib, Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Yunus Demirer, Başkonsolos Fikret Özer ve diğer bakanlar karşıladı. Suudi Arabistan'a giden Erdoğan ileEmine Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji Bakanı Berat Albayrak ve Maliye Bakanı Naci Ağbal eşlik etti.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı resmi tören ile karşıladı. Kral Selman, Yamamah Sarayı'nda Erdoğan'ın ziyareti dolayısıyla öğle yemeği verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Riyad ziyaretinde özellikle heyetlerin enerji konuları, ticaret ve ekonomik planları konuşulacağı belirtiliyor. Suudi Arabistan 5 yılda 613 milyar dolarlık yatırım yapıp, ülke ekonomisinin petrole bağımlılığını azaltmak istiyor. Bu sebeple yapılacak yatırımlar kapsamında Arabistan'ın Türk iş adamları ve Türk şirketleri için önümüzdeki yıllarda iyi bir pazar olacağı belirtiliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İrfan - 8 yıl önce
Nedendir bilmiyorum ama Ben bu kral Selamanı sevdim