Ayvacık'ta sığınmacı teknesi battı: 14 ölü

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinden Yunanistan'ın Midilli adasına geçmek isteyen göçmen teknesi battı. Olayda 14 göçmen yaşamını yitirdi.

Ayvacık'ta sığınmacı teknesi battı: 14 ölü
11 Kasım 2015 Çarşamba 07:28

 Kitlesel göçmen ölümleri hız kesmeden devam ediyor. Çanakkale'den kalkan göçmen botu Ayvacık açıklarında battı. Olayda ilk belirlemelere göre 14 göçmen yaşamını yitirirken 27 göçmen de kurtarıldı.

Kaçak olarak Yunanistan'a geçmeye çalışan göçmen teknesi içinde kaç sığınmacı olduğu henüz belirlenemezken olayda çocukların da öldüğü öğrenildi.

Ajansların son dakika haberi olarak geçtiği bilgiye göre Ayvacık açıklarında arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor. Göçmenleri taşıyan botun güneşin doğması sırasında harekete geçtiği sanılırken botun batmasına kötü hava koşulları ve aşırı yüklenmenin neden olduğu sanılıyor. 

Olayla ilgili araştırmalar devam ediyor.



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.