Antalya'da 23 yıl aradan sonra kar yağışı etkili oluyor

Hava sıcaklığının 3 dereceye kadar düştüğü Antalya'yada 23 yıl aradan sonra kar yağışı etkili oldu.

Antalya'da 23 yıl aradan sonra kar yağışı etkili oluyor
22 Aralık 2016 Perşembe 20:12

Antalya kent merkezine 1993 yılından sonra ilk kez kar yağdı.

Okullar Tatil Edildi

Kar nedeniyle Elmalı, İbradı ve Korkuteli'de eğitime 1 gün ara verildi. Gündoğmuş'ta ise dün gece başlayan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün dahil 2 gün süreyle tatil edildi. Kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı Akseki İlçesi'nde de ilk ve orta dereceli okullar bugün dahil olmak üzere 2 gün süreyle tatil edildi.

Hava sıcaklığının 3 dereceye düştüğü Antalya'da kent merkezine 8- 10 kilometre uzaklıktaki Kepez İlçesi sınırlarında kalan Kepezüstü mevkiine kar yağdı. Kentin Burdur tarafındaki girişinde yer alan 'Antalya' tabelasının olduğu bölge, Kepez Kent Ormanı ve Macera Parkı karla kaplandı. Kar yağışı nedeniyle ilçelerde bulunan narenciye bahçelerindeki portakal ve limon ağaçları, beyaz örtünün altında kaldı.

Kepez'e komşu Döşemealtı İlçesi de karla kaplandı. Düzlerçamı ve Termessos Antik Kenti tamamen karla kaplanırken, Antalya- Korkuteli karayolundaki ulaşım, kar nedeniyle güçlükle sağlanıyor.

Çocuklarıyla kardan adam yapan vatandaşlar, kar toptu oynadı, fotoğraf çektirdi. Kar kalınlığı 20 santimetre ölçülen Geyikbayırı Mahallesi'nde Konyaaltı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince, karla mücadele çalışması başlatıldı.

Kapanan yollar iş makineleriyle açıldı, Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yiyecek bırakıldı.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, vatandaşların kar ve buza karşı dikkatli olması konusunda uyarıda bulundu. Böcek, belediye ekiplerinin özellikle Geyikbayırı Mahallesi ve üst kısımlarda kar kürüme çalışması yaptığını ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.