Ankara Dikmen Vadisi'nde görsel şölen

Ankara Dikmen Vadisi'nde Japon Kirazı (Sakura) ağaçları Başkentlilere görsel bir şölen sunuyor. Kiraz ağaçlarının bulunduğu koridor, düğün sezonunun da açılmasıyla, fotoğraf çektirmek isteyen çiftlerin gözdesi oldu.

Ankara Dikmen Vadisi'nde görsel şölen
06 Mayıs 2017 Cumartesi 13:59

Her yıl olduğu gibi bu yıl da baharın en güzel çiçekleri, Japon kirazı ağaçları (sakuralar) oldu. Her mevsim Başkentlileri ayrı bir güzellikle ağırlayan Dikmen Vadisi’nde, sakuraların bulunduğu patika yol, pembe bir koridora dönüştü. 

Japon kültüründe “yeniden doğuşun, ilkbaharın gelişinin simgesi” olan kiraz ağaçlarının çiçek açmasıyla, Vadi, düğün fotoğrafı çektiren çiftlerin de vazgeçilmez noktası haline geldi. Günde çok sayıda çifti ağırlayan Vadi, doğal stüdyo özelliği taşıyor. 

Çimlerde oturan vatandaşlara huzur veren sakuralar, yürüyüş yapanlara da bol oksijenli bir ortam sunuyor.

Sakuraların yanı sıra Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından rengarenk dikilen çiçekler ve vatandaşlara bir orman ortamı sunan Dikmen Vadisi’nde kuş sesleri rahatlatıcı dinginlik verirken, insanları şehir gürültüsü ve stresinden de uzaklaştırıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.