Ankara'da doğalgaz zehirlenme uyarısı

Başkentgaz Genel Müdürü Yetik, rüzgarın etkisi ile oluşabilecek baca gazı zehirlenmelerine karşı uyarıda bulundu.

Ankara'da doğalgaz zehirlenme uyarısı
05 Ocak 2017 Perşembe 17:23

Başkent Doğalgaz Dağıtım (Başkentgaz) Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ Genel Müdürü Ahmet Yetik, bu kış Ankara'da doğalgaz tesisat ve altyapısına ilişkin herhangi bir olumsuzluk öngörmediklerini ifade etti.

Yetik,"Rüzgarın etkisiyle oluşabilecek baca gazı (karbonmonoksit) zehirlenmelerine karşı bacalı doğalgaz cihazı kullanan abonelerin dikkatli olmaları gerekiyor" şeklinde konuşarak aboneleri uyardı.

Yetik, karbonmonoksitten kaynaklı baca gazı zehirlenme vakalarının yaşanmaması ve güvenli doğalgaz kullanımı için bacalı cihazların bulunduğu odada yatılmaması gerektiğini belirtti.

Lodoslu havalarda bacanın kontrol edilmesi gerektiğini kaydeden Yetik;

"Kullanılan ürünlerin garanti şartlarını bozacak işlemlerden kaçınılmalı, bakım ve onarım gerektiğinde mutlaka yetkili servise başvurulmalı. Başkentgaz'ın onayı olmadan doğalgaz tesisatına müdahale edilmemesi gerekiyor. Müşterilerimiz, tesisat bakım ve onarımlarını sadece Başkentgaz'dan sertifikalı firmalara yaptırmalı. Ayrıca, cihaz türü ne olursa olsun, baca temizliği ve periyodik bakımın da yaptırılması gerekiyor. Bunlara ek olarak havalandırma menfezleri soğuk havalarda kapatılmamalı. Bacalı cihaz kullanılıyorsa, CE/TSE belgeli yetkili baca firmaları ve ilgili akredite kuruluşlardan güncel baca raporu almak önemli. Bilinçli kullanıldığında, doğalgazın en güvenli yakıt olduğu unutulmamalıdır." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.