Emre Zafer Barnes'den yeni Türkiye rekoru geldi

Emre Zafer Barnes, IAAF Dünya Turu mücadelesindeki baraj geçme müsabakası sırasında Türkiye rekoru kırdı.

Emre Zafer Barnes'den yeni Türkiye rekoru geldi
09 Şubat 2018 Cuma 15:30

İspanya'nın başkenti Madrid’de düzenlenen IAAF Dünya Turu mücadelesinde Emre Zafer Barnes, Türkiye rekoru kırdı. Barnes, 6.65 ile 60 metre Türkiye rekorunu yenileyip üçüncü oldu. Yavuz Can ise 400 metreyi 5. olarak tamamladı. 

Türkiye rekoru Dünya Salon için baraj geçme müsabakalarında kırıldı. Madrid’deki IAAF Salon Turu müsabakasında 60 metre yarışına katılan Emre Zafer, seçmede 6.69 yaptıktan sonra çıktığı finalde 6.65’lik derecesiyle üçüncü oldu. Bu rekordan önce milli atlet, bu ayın başında 6.67 ile Viyana ve Bratislava’da iki kez yaptığı eski Türkiye salon rekoru kırmıştı. Yeni rekor ile bunlar tarihe gömülmüş oldu. 

Aynı müsabadada 400 metre yarışına çıkan Yavuz Can da 47.11’lik dereceyle bu yılki en iyisini koştu. Yarışın birincisi Oscar Husillos’un 45.85’lik dereceyle İspanya rekorunu kırdığı hızlı yarışta beşinci olan Can, Linz’de 10 Şubat’ta yarışta şansını deneyecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.