ÖSYM'den yüksek güvenlik yatırımı

ÖSYM, sahip olduğu bilginin gizliliği, bütünlüğü ve erişilebilirliğini garanti altına alan uluslararası bir standart olan ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi'ne sahip olmak için başvuru çalışmalarına başladı.

ÖSYM'den yüksek güvenlik yatırımı
21 Şubat 2018 Çarşamba 10:59

ÖSYM, sahip olduğu bilginin gizliliği, bütünlüğü ve erişilebilirliğini garanti altına alan uluslararası bir standart olan ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi'ne sahip olmak için başvuru çalışmalarına başladı. Merkez, donanımsal ve alt yapıya yönelik yüksek güvenlikli yatırımlar dahil tüm hazırlıklarını tamamladı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, merkezin ISO 27001 Bilgi Güveliği Yönetimi Sistemi'ne sahip olmasını, yeni hazırladıkları kurum stratejik planına dahil ettiklerini ve bunun 2018'de gerçekleştirmek istedikleri en önemli hedefleri olduğunu ifade etti.

ÖSYM olarak bilgi güvenliğine yönelik uluslararası bir standart olan ve bilgi varlıklarının gizliliğini, bütünlüğünü ve erişilebilirliğini güvence altına almak için oluşturulan ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemi’ne başvuru yapacaklarını bildiren Özer, "Donanımsal ve alt yapıya yönelik yüksek güvenlikli yatırımlarımız dahil tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Bu sertifikasyon sürecinde bilgi varlıklarımızın güvenliği, bütünlüğü ve doğruluğu garanti altına alınacak, bunlara yönelik olası tehlikeler, tehditler analiz edilecek, risk değerlendirmesi yapılarak uygulanacak kontroller ve riskleri minimize edecek faaliyetler belirlenip sürekli güncel tutulacak ve bilginin güvenli bir şekilde sürekliliği sağlanacaktır. Böylece ÖSYM'nin bilgi varlıklarının gizlilik, bütünlük ve erişilebilirlik bakımından korunması, sürekliliği ve sistematikliği sağlanmış olacaktır." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.