21 Nisan Ehliyet Sınav Sonuçları Açıklandı - MEB Ehliye Sınav Sonuç Sorgula Öğren

21 Nisan Ehliyet Sınav Sonuçları açıklandı. 21 Nisan MTSK sonuçları açıklandı. MEB Ehliyet sınavı sonuç sorgulama ekranı - Sürücü adaylarının heyecanlı bekleyişi bugün sona erdi. 21 Nisan 2018 Cumartesi günü gerçekleştirilen ehliyet sınav sonuçları açıklandı. Direksiyon sınavı ne zaman? İşte detaylar...

21 Nisan Ehliyet Sınav Sonuçları Açıklandı - MEB Ehliye Sınav Sonuç Sorgula Öğren
03 Mayıs 2018 Perşembe 12:55

MEB ehliyet sınav sonuçları açıklandı. 21 Nisan ehliyet sınav sonucu sorgulama ekranı erişime açıldı. 

21 Nisan tarihinde gerçekleştirilen ehliyet sınav sonuçlarının 3 Mayıs tarihinde açıklanacağı belirtilmişti. Soru ve cevaplarının ÖDSGM sitesinde yayınlandığı ehliyet sınav sonuçları açıklandı.

KİMLER DİREKSİYON SINAVINA GİRMEYE HAK KAZANIR?

MEB ehliyet sınavından 70 puan ve üzeri alanlar direksiyon sınavına girme hak kazanmış olurlar. Peki direksiyon sınavı ne zaman?

21 Nisan günü Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri sınavı gerçekleşti. Milli Eğitim Bakanlığı, sınav sorularını ve cevaplarını Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü sayfasında yayınladı. Sınavdan 12 gün sonra kurum, sınav sonuçlarını resmi sitesinde yayınladı.

DİREKSİYON SINAV TARİHLERİ 2018

21 Nisan’da sınava girenlerin, sonuçları 3 Mayıs 2018 tarihinde öğrenecekleri ilan edilmişti. Kursiyerler en az 70 puan aldıkları taktirde, direksiyon sınavına katılma hakkına sahip oluyor. Direksiyon sınavı ise 12 Mayıs 2018 tarihinde yapılması bekleniliyor.

MEB EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ.

21 NİSAN 2018 EHLİYET SINAV SORU VE CEVAPLARI  İÇİN TIKLAYINIZ.

KAÇ SORUYA DOĞRU CEVAP VERİLİRSE SINAVDAN GEÇİLİR?

MEB’in yaptığı sınavlarda 4 yanlışın bir doğruyu götürme uygulaması olmadığından ötürü, bakanlık sadece doğru sayılar üzerinden hesaplama yapıyor. 50 soruda her soru 2 puan değerinde. Sınav geçme puanı 70 olarak bakanlık tarafından yayınlandı. 35 soruya doğru cevap veren kursiyer sınavı geçmiş oluyor.

EHLİYET SINAV TARİHLERİ 2018

Toplam 3 sınav kaldı: Birinci sınav 4 Ağustos 2018 tarihinde Cumartesi günü yapılacak. Başvurular 11 Mayıs'ta başlıyor, 12 Temmuz'da sona eriyor. İkinci sınav 20 Ekim 2018 tarihinde yapılacak. Başvurular 17 Ağustos'ta başlıyor, 27 Eylül'de sona eriyor. 2018'in son sınavı 22 Aralık 2018 tarihinde yapılacak. Başvurular 13 Kasım'da başlıyor, 29 Kasım'da sona eriyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.