2018 LGS soru ve cevapları açıklandı! MEB soru kitapçıkları

Yüzbinlerce adayın ter döktüğü 2018 LGS ilk defa uygulandı. Sınav 2 Haziran 2018 öğle saatlerinde son buldu. Adaylar Sözel ve Sayısal olmak üzere iki oturumda 90 soru 120 dakikada cevap verdi. Sınavdan sonra en çok merak edilenler ise sonuçların ile soru ve cevapların ne zaman açıklanacağı oldu. Peki LGS soruları nasıldı, hatalı soru var mı? 2018 liseye geçiş sınavı soru ve cevapları ile ilgili merak edilenler haberimizde.

2018 LGS soru ve cevapları açıklandı! MEB soru kitapçıkları
03 Haziran 2018 Pazar 13:40

MEB, TEOG yerine ilk defa LGS'yi hayata geçirdi. Liseye Geçiş Sınavının (LGS) sözel ve sayısal olmak üzere yapılan iki oturumu son buldu. 2 Haziran 2017 tarihinde başlayan sınavda adaylar 90 soruya yanıt verdi. Sınav sonrasında öğrenciler hangi soruları doğru ya da yanlış yaptığını öğrenmek için soruların cevaplarını merak ediyor. Peki 2018 LGS soruları ve cevapları yayımlandı mı? MEB soru ve cevapları açıkladı mı? İşte detaylar...

Sınavdan çıkan bazı adaylar sınavın nasıl olduğunu öğrenmek için Facebook, Twitter gibi sosyal medya yorumlarına baktı. Soruları ile ilgili yorumlarda bulunuldu. Çoğu aday sorularının uzunluğundan yakındı. İki oturumdan oluşan sınavda sözel kısmın kolay olduğu ama sayısal kısmın uğraştırıcı olduğu dile getirildi. Sözel kısım için çalışan kişinin rahatlıkla çözebileceği sorular olduğu ifade edildi. 

2018 LGS soru ve cevapları yayınlandı. Tüm gözler MEB'in resmi internet sitesine çevrildi. Türkçe, İnkilap Tarihi, Matematik, İngilizce, Fransızca, Almanca, Din Kültürü ve Fen Bilimleri LGS soru ve cevapları YAYINLANDI.

2018 LGS soruları ve cevap anahtarı

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.