Ankara 15 Temmuz Platformu Tarafından Organize Edilen Programda 15 Temmuz Şehitleri Dualarla, Gaziler de Şükranla Yadedildi

Memur-Sen Ankara İl Başkanı ve Ankara 15 Temmuz  Platformu Başkanı Mustafa Kır'ın konuşma yaptığı Programa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, AK Parti Ankara Milletvekilleri Emrullah İşler, Nevzat Ceylan, Hacı Turan, Orhan Yegin, Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan ve yöneticileri, Memur-Sen'e bağlı sendikaların Genel Başkan ve yöneticileri, Platform üyesi sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyeleri katıldı.   

Ankara 15 Temmuz Platformu Tarafından Organize Edilen Programda 15 Temmuz Şehitleri Dualarla, Gaziler de Şükranla Yadedildi
14 Temmuz 2018 Cumartesi 23:00

15 Temmuz FETÖ darbe kalkışmasının ve Milli birlik zaferinin 2.Sene-i devriyesi münasebetiyle, kahraman şehitlerimizi rahmetle anmak, FETÖ darbe kalkışmasını unutmamak ve unutturmamak amacıyla Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Yerleşkesinde Hak-İş Konfederasyonunun nöbet gününde Ankara 15 Temmuz Platformunu oluşturan sivil toplum kuruluşlarının,şehit aileleri ve gazilerimizin katılımları ile gerçekleştirilen programda K.Kerim okundu, şehitlerimizin ruhu için okunan hatimlerin duasının yapıldığı program yoğun ilgi ve katılımdan dolayı adeta miting havasında geçtiği görüldü.

Memur-Sen Ankara İl Başkanı ve Ankara 15 Temmuz  Platformu Başkanı Mustafa Kır'ın da  bir konuşma yaptığı Programa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, AK Parti Ankara Milletvekilleri Emrullah İşler, Nevzat Ceylan, Hacı Turan, Orhan Yegin, Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan ve yöneticileri, Memur-Sen'e bağlı sendikaların Genel Başkan ve yöneticileri , Platform üyesi sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyeleri katıldı.   

İstiklal marşı ve saygı duruşuyla başlayan anma toplantısında şehitlerimizin ruhu için okunan 501 hatmin duası yapıldı. Platform üyeleri tarafından Millet burada,FETÖ nerede. "FETÖ gelecek hesap verecek" Şehitler ölmez vatan bölünmez","Millet eğilmez, Türkiye yenilmez " sloganları atıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, 15 Temmuz hain darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde tüm millet olarak engellendiğini belirterek, FETÖ hainlere karşı yürütülen mücadelenin aralıksız olarak devam edeceğini söyledi.

Memur-Sen Ankara İl Başkanı ve Ankara 15 Temmuz Platformu Koordinatörü Mustafa Kır yaptığı konuşmada şunları dedi: ‘Ankara 15 Temmuz Platformu; 22 Mayıs 2017 günü başlayan FETÖ sanıklarının yargılanma sürecini müteakiben; sivil inisiyatifi temsilen FETÖ davalarını takip etmek, davalara müdahil olarak katılan şehit ailelerimizi ve gazilerimizi duruşma salonlarında yalnız bırakmamak 15 Temmuz direniş ve diriliş ruhunu canlı ve diri tutmak amacıyla; arkasında üye kitlesi bulunan vakıf, dernek, sendika, siyasi parti, birlik, kulüp, platform, oda, ocak gibi gönüllü sivil toplum kuruluşlarının 6 Haziran 2017 günü 42 STK'nın bir araya gelmesiyle oluşturulmuştur. Süreç içinde üye STK sayısı 90'ı bulan Ankara 15 Temmuz Platformumuz 12 Haziran 2017 gününden itibaren Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma salonlarında Hak-İŞ ile başlattığı nöbet görevini her gün platform üyesi bir STK tarafından aralıksız sürdürmekte olup, FETÖ davaları sonlanıncaya, hainler hak ettikleri cezayı alıncaya kadar da bu görevi sürdürme azim ve kararlılığı içindedir.

İfa ettiğimiz bu görev; sıradan bir formaliteyi yerine getirme olayı değildir. 

Ankara 15 Temmuz Platformu olarak ifa ettiğimiz bu görev; sıradan bir formaliteyi yerine getirme olayı değildir. Şehitlerimize ve onların emanetine sahip çıkma; bu vatana bu millete ihanet eden iç ve dış düşmanlara karşı vatanımızın, milletimizin, devletimizin bayrağımızın sahipsiz olmadığını gösterme olayıdır...

15 Temmuz kalkışması salt bir FETÖ kalkışması değil, ülkemiz üzerinde hain emeller besleyen küresel güçlerin gerçekleştirdiği bir ihanet kalkışmasıdır. FETÖ; bir fitne hareketi ve aynı zamanda küresel güçlerin maşası ve kuklasıdır. Kuklacıları ise ABD, AB ve onların öncü kuvveti NATO'dur. 15 Temmuz sonrası ülkemiz aleyhine işletilen süreç ve FETÖ mensuplarının bu ülkeler tarafından korunması ve kollanması bunun açık göstergesidir. Bir daha 15 Temmuzları yaşamamak için iç ve düşmanlarımızı düşman dostlarımızı da dost olarak görmek zorundayız. 

Bu millet zorlukların içinden çıkmasını, batarken bile küllerinden yeniden dirilmesini bilen millettir. Bizim gücümüz topumuz, tankımız değil; birliğimiz, berberliğimiz ve kardeşliğimizdir. Hangi dünya görüşüne ve hangi siyasi görüşe mensup olursak olalım aramıza fitneyi sokmadığımız sürece bize hiçbir güç diz çöktüremeyecektir. Zira:"Girmeden bir millete tefrika düşman giremez. Toplu vurdukça sinede yürekler onu top sindiremez." diyerek Kır: konuşmasını tamamladı. 

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümüne gelindiğini belirterek, “Bu topraklarda çok büyük ihanetler ve alçaklıklar yaşanmıştır. Ama bu FETÖ alçaklığı gibi bir alçaklık bin yıllık tarihimizde bu topraklarda yaşanmamıştır. Bu büyük organizasyon çok şükür 15 Temmuz gecesi milletimizin o imanlı göğsünde yok olup gitti. Milletimiz nasıl Çanakkale'de vatanını savunduysa aynı şekilde 15 Temmuz'da da bu ülkeyi hainler için geçilmez kılmıştır. Şimdi o hainler teker teker hesap veriyor" ifadelerini kullandı. 

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’da “Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere onlarla beraber olduğumuzu, şehit ailelerimiz ve gazilerimizle yan yana olduğumuzu, onlara teşekkür etmek için, hain FETÖ’cülere karşı milletimizin birlik ve beraberliğini göstermek için buradayız. Sesimiz gür çıkmazsa, dayanışmamız güçlü olmazsa, zalimleri cesaretlendirirsiniz. Bizler bu meydanda güçlü bir ses vermezsek, dayanışmamızı, kardeşliğimizi hainlere karşı birlikte olduğumuz mesajını doğru olarak vermezsek hainleri cesaretlendirmiş oluruz. Biz zalimlerin cesaretini kırdık. O hainlere gereken cevap verildi ama halen mücadele devam ediyor. Milletimize buradan sesleniyorum Allah rızası için milletimizi, değerlerimizi, özgürlüğümüzü, inançlarımızı ve bağımsızlığımızı istiyorsanız bu duruşmalarda hainlerin karşısında durmaya devam edin. Bu hainlerin bir kısmı hala yurtdışında, bir kısmı da ülkemiz içinde faaliyet gösteriyor. Bu yargılamaların son anına kadar her gün bu salonları doldurmalıyız. Bu hainler gözümüzün içine baka baka içeride senaryo uyguluyorlar. Bunların oyunlarını bozmanın yolu şehit ailelerimizi ve gazilerimizi yalnız bırakmamaktır. Hangi duruşmaya katıldıysak sanık avukatlarından ve sanık yakınlarından daha da az durumdayız. Buradan herkese sesleniyorum bu duruşmalar bitene kadar bu salonlardan çıkmayalım” çağrısında bulundu.

İbrahim DEMİRKAN
Ankara 15 Temmuz Platformu Basın Danışmanı

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.