Dutun duyunca şaşırtan faydaları

Bezmialem Üniversitesi Fitoterapi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Murat Kartal, dut meyvesinin faydaları hakkında önemli bilgiler verdi.

Dutun duyunca şaşırtan faydaları
27 Ağustos 2017 Pazar 19:00

Bezmialem Üniversitesi Fitoterapi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Murat Kartal: - "Dut, dünyada 'süper gıda' olarak biliniyor. Yağ, protein, vitamin, mineral ve antitoksin gibi birçok besin ögesini bünyesinde bulunduran dut, enerji verici ve kan yapıcı bir gıda"

Kartal, "Dut meyvesi dünyada 'süper besin' olarak biliniyor. Yağ, protein, vitamin, mineral ve antitoksin gibi birçok besin ögesini bünyesinde bulunduran dut, enerji verici ve kan yapıcı bir gıda." diye konuştu.

Dutu Uzak Doğu'dan Türklerin Anadolu'ya getirdiğini ve dünyaya da bu topraklardan yayıldığını belirten Kartal, "Güney ve Doğu Anadolu bölgesinde çok sayıda dut ağacı var. Ancak işlenmiyor. Bu sosyal sorumluluk projesiyle ekonomik bir değere dönüştürülmeli. İpek böceği dut yaprakları yiyerek ipeği üretiyor. çünkü vejeteryanlar dut yapraklarından protein ihtiyacı alıyor. Aynı zamanda çok iyi bir çay." ifadelerini kullandı.

Dutun birçok hastalığa iyi geldiğini kaydeden Kartal, dutta ömrü uzatan moleküllerin bulunmasının yanı sıra, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, diyabet hastalıklarına, boğaz ağrısı ve öksürüğe iyi geldiğini aktardı.

- "Sporculardan prematüre bebeklere kadar birçok kişi kullanabilir"

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türkan Dağoğlu da ihtisas alanı olan çocuk doktorluğu ile beraber prematüre bebeklerde anne sütünün yetmediği zamanlarda ilave proteinler verdiklerini anlattı.

Dutun önemli bir protein kaynağı olduğunu aktaran Dağoğlu, dut ve dut ürünlerinin sporculardan, prematüre bebeklere kadar birçok kişi tarafından kullanılabileceğini ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.