Şubat öğretmen atama sonuçları açıklandı ve meb.gov.tr'den sorgulamaya açıldı

2016 Şubat öğretmen atama sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı MEB Şura Salonu'nda kura ile gerçekleştirilen şubat ataması sonuçları meb.gov.tr adresinden sorgulamaya açıldı. T.C. kimlik numaranız ile atama sonucunuzu görebilirsiniz.

Şubat öğretmen atama sonuçları açıklandı ve meb.gov.tr'den sorgulamaya  açıldı
09 Şubat 2016 Salı 13:54

 Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelinde farklı branşlarda öğretmen ihtiyacını gidermeye yönelik yaptığı 30 bin öğretmen alımı atama sonuçlarını açıkladı. MEB Şura Salonu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirilen atama töreninde tam 30 bin öğretmenin farklı illerdeki farklı okullara ataması gerçekleşti. 

MEB Şura Salonu'nda saat 11.00'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın konuşmasının ardından gerçekleştirilen kurada Şubat ataması için 30 bin öğretmen ataması gerçekleştirildi. 

Törende aileleriyle birlikte salonda hazır bulunan yüzlerce öğretmen adayı kuranın çekildiği anda nefeslerini tuttu ve büyük bir heyecanla kura butonuna odaklandı. Kura çekiminin ardından salondaki öğretmenlerden ataması yapılanların isimleri ekrana yansıtılarak öğretmenlerin sevinçlerini aileleriyle yaşamaları sağlandı. Kura sonucu ataması yapılan öğretmenler ve aileleri gözyaşlarını tutamadı. 

MEB Şura Salonu'nda gerçekleştirilen kura sonucu belirlenen Şubat 2016 öğretmen atama sonuçları, evlerinden merak eden yüz binlerce öğretmenin ulaşabilmesi için www.meb.gov.tr adresinden ulaşıma açıldı. 

Şubat Atama sonuçlarını öğrenmek isteyen öğretmen adayları aşağıda verdiğimiz linkten T.C. kimlik numaralarını girerek atandıkları okulu öğrenebilir ayrınca açılan listede kaçıncı tercihe atandığını görebilir. Atamalarda oluşan minimum puanlar MEB tarafından daha sonra açıklanacak.

ŞUBAT ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI 2016 ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ. 


öğretmen atama sonucu


2 Şubat'ta başlayan tercih başvuruları 8 Şubat Pazartesi sona ermişti. MEB Bakanı Nabci Avcı, daha evvel yaptığı açıklamada en çok ihtiyacın Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Rehberlik, Özel Eğitim, Matematik Öğretmenliği ve İngilizce gibi branşlarda olduğunu belirtmiş ve kontenjanların branşlara göre dağılımını buna göre belirleyeceklerini ifade etmişti.

Öğretmen atama sonuçları neticesinde MEB, 30 bin öğretmenin bin 208'ini bilişim teknolojisi, 2 bin 818'ini din kültürü ve ahlak bilgisi, bin 406'sını fen bilimleri/fen ve teknolojileri, 2 bin 14'ünü ilköğretim matematik öğretmenliği, 3 bin 124'ünü İngilizce, bin 52'sini matematik, bin 830'unu okul öncesi, bin 620'sini rehberlik, 3 bin 292'sini sınıf öğretmenliği, bin 50'sini Türk dili ve edebiyatı ve bin 511'ini Türkçe öğretmenliği branşlarına atadı.

Atamaya esas oluşturacak puan türleri ise Orta öğretim alan sınavının olduğu Matematik (lise), Türkçe, Türk dili ve edebiyatı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce, Rehberlik, Kimya, Fizik Biyoloji gibi alanlarda KPSS P121 puanı, alan sınavının olmadığı alanlarda ise KPSS P10 sınav sonucu esas alınıyor.

Elektronik ortamda kura ile gerçekleştirilen atama sonuçları sonucu 30 bin öğretmenin ataması gerçekleştirilirken atama bekleyen 400 bin civarında öğretmeni de üzecek.

Öte yandan Şubat atamasında ilk defa atanacak öğretmenlerin çoğunun ilk görev yeri doğu ve güneydoğu olacak. 

2016 Şubat ataması ile ataması yapılan öğretmenlerin yapmaları gereken iş ve işlemler sırasıyla şu şekildedir:

- MEB öğretmenlerden adaylık eğitimini geçirmek istediği il ve ilçeyi tercih etmelerini isteyecek. Bu süre 15 Şubat ile 18 Şubat 2016 arası olacak. 

- Öğretmenler atama sonrası stajyerlik yani adaylık eğitimini almak istedikleri il ve ilçeyi bu tarihler arasında MEB'e bildirecek. MEB de 19 Şubat 2016 tarihinde öğretmenin stajyerlik eğitimini geçireceği ili belirleyecek ve süreci Valiliğe devredecek. 

- İlgili Valilikler de öğretmenlerin adaylık eğtimini yapmaları için belirledikleri okulları da 22 Şubat 2016 tarihinde açıklayacak.

- Öğretmenler bu tarihten sonra adaylık eğitimini almak için tercih ettikleri ildeki okulda göreve başlayacak ve MEB'in atadığı danışman öğretmen ile birlikte haftanın 3 günü okulda, 1 günü okul idaresinde ve 1 günü de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde olmak üzere her gün görev alacak. 

- Stajyerlik eğitimi devam eden öğretmenler aynı zamanda görev yapacağı bölgeleri tanımaları adına oryantasyon çalışmalarına da katılacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Allah hayırlara vesile eylesin.