İzne Çıkarılan Asgari Ücretlinin Kısa Çalışma Ödeneği ve Maaşı Belli Oldu!

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEDİR?, KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNDEN FAYDALANMA ŞARTLARI NELER?, NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?, ÖDEME NE ZAMAN VE NASIL YAPILIYOR?, Korona Virüs Tedbirleri Kapsamında İzne Çıkarılan Asgari Ücretlinin Kısa Çalışma Ödeneği ve Maaşı Belli Oldu!, Kim ne kadar kısa çalışma ücreti alacak? İşte maaşa göre tablo!, Kısa çalışma ödeneği başvuruları bugün başlıyor! Kısa çalışmada kim ne kadar ücret alacak? Ödemeler ne zaman ve nasıl yapılıyor? İşte tüm detaylar...

İzne Çıkarılan Asgari Ücretlinin Kısa Çalışma Ödeneği ve Maaşı Belli Oldu!
Kamusaati
Kamusaati
24 Mart 2020 Salı 13:24

İzne Çıkarılan Asgari Ücretlinin Kısa Çalışma Ödeneği ve Maaşı Belli Oldu!

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEDİR?, KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNDEN FAYDALANMA ŞARTLARI NELER?,  NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?, ÖDEME NE ZAMAN VE NASIL YAPILIYOR?,  Korona Virüs Tedbirleri Kapsamında İzne Çıkarılan Asgari Ücretlinin Kısa Çalışma Ödeneği ve Maaşı Belli Oldu!, Kim ne kadar kısa çalışma ücreti alacak? İşte maaşa göre tablo!, Kısa çalışma ödeneği başvuruları bugün başlıyor! Kısa çalışmada kim ne kadar ücret alacak? Ödemeler ne zaman ve nasıl yapılıyor? İşte tüm detaylar...

Asgari ücretlinin kısa çalışma maaşı belli oldu!

Koronavirüs Tedbirleri kapsamında Alınan tedbirler nedeniyle olumsuz etkilenen işletmeler için ÇAlışma sosyal güvenlik bakanlığının işçilerin için aldığı tedbirlerin neticesinde işçilere "kısa çalışma ödeneği" başvuruları bugün başlıyor. kısa çalışma uygulamasından yararlanmak isteyen işverenler, İŞKUR İl Müdürlükleri ve Hizmet Merkezlerine özel olarak oluşturulan elektronik posta adresleri aracılığıyla gerekli belgeleri göndererek başvurularını bugünden itibaren yapabilecek. Başvurular Türkiye İş Kurumu'na online olarak  İŞKUR Resmi web sitesi üzerinden elektronik ortam üzerinden yapılıyor. İşverenin başvurabilmesi için; iş yerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın iş yerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması gerekiyor. İşçinin ödeme alabilmesi için de kısa çalışmanın başladığı tarihten önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olup, son 3 yıl içinde en az 600 gün prim ödemiş olması şartı var.

Başvurularla ilgili açıklamanın www.iskur.gov.tr adresi üzerinden yayımlanacağını belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Kısa çalışma ödemeleri, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığımızca yapılacak uygunluk tespitinin ardından gerçekleştirilecek” dedi.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEDİR?

Kısa çalışma ödeneği; genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle iş yerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın iş yerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, iş yerinde üç ayı aşmamak üzere (Cumhurbaşkanı kararı ile 6 aya kadar uzatılabilir.) sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulama.

İşçi çalıştıran tüm işverenler, eğer üstteki koşulu sağlayabiliyorsa, kısa çalışma ödeneği için İŞKUR'a başvurabiliyor.

Salgın gibi bir zorlayıcı sebeple iş yerinde kısa çalışma yapılması halinde, ödemeler bir haftalık süreden sonra başlıyor. Bu bir haftalık süre içerisinde ücret ve prim yükümlülükleri işverene ait.

Kısa çalışma ödeneğinden yapılan ödemeler işçinin ileride alacağı işsizlik ödeneğinden mahsup ediliyor. Ancak kısa çalışma ödeneğinin işsizlik ödeneğinden mahsup edilip edilmeyeceğini belirlemeye Cumhurbaşkanı yetkili.

kamusaati.com olarak doğrudan sağlam kaynaklardan ve resmi açıklamalardan bilgi edinerek gerekli haberleri yapıyoruz.Lütfen resmi olarak teyit edilmeyen haberleri hem paylaşmayınız hem de dikkate almayınız.
Haberleri doğrudan anında takip edebilmek için haber sayfamız için     TIKLAYINIZ!!!       

Kamu Saati Sayfamızı Sosyal Medya Üzerinden Takip Ederek Güncel İş İlanları Memur ve İşçi Alım Haberlerine ve Son Dakika Haberlerine Herkesten Önce Ulaşarak Bir Adım Öne Geçebilirsiniz.

Kamu Saati Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Kamu Saati Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Kamu Saati İnstagram Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Kamu Saati Android Uygulamamız İçin TIKLAYINIZ

Bu yazının tüm hakları www.kamusaati.com'a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.