Yazılı Anlatım Becerilerinin Ölçülmesi Hizmet İçi Eğitim Semineri

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Ar-Ge Projeler Daire Başkanlığınca düzenlenen Yazılı Anlatım Becerilerinin Ölçülmesi ve Değerlendirilmesi Hizmet İçi Eğitim Semineri 17-21 Nisan 2017 tarihleri arasında Trabzon Akçaabat Uygulama Oteli'nde gerçekleştirildi.

Yazılı Anlatım Becerilerinin Ölçülmesi Hizmet İçi Eğitim Semineri
25 Nisan 2017 Salı 17:41

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Ar-Ge Projeler Daire Başkanlığınca düzenlenen Yazılı Anlatım Becerilerinin Ölçülmesi ve Değerlendirilmesi Hizmet İçi Eğitim Semineri 17-21 Nisan 2017 tarihleri arasında Trabzon Akçaabat Uygulama Otelinde gerçekleştirildi.

Açılış 17 Nisan 2017 Pazartesi günü Daire Başkanı Ersin Can, Trabzon İl Millî Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Akçaabat İlçe Millî Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü, akademisyenler ve 69 öğretmenin katılımı ile gerçekleşti.

Daire Başkanı Ersin Can Yazılı Anlatım Becerilerinin Ölçülmesi ve Değerlendirilmesi Çalışması ve Ar-Ge Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen diğer çalışmalar hakkında bilgi verdi. Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş illerinde yapılan çalışmadan ve seminere ev sahipliği yapmaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi.
 
Çalışmanın ilk günü Yazılı Anlatım Becerilerinin Ölçülmesi ve Değerlendirilmesi Çalışması ve 04 Mayıs 2017 tarihinde öğrencilerin yazma becerisi noktasında durumunu tespit etmeye yönelik Ankara, İstanbul ve Adana illerinde yapılacak pilot uygulama hakkında,  pilot uygulamanın yapılacağı okullardan davet edilen Sınıf, Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerine bilgilendirme yapıldı.

Çalışma boyunca yazma görevleri ve dereceli puanlama anahtarları oluşturma ile redaksiyon çalışmalarında görev alan akademisyenler tarafından pilot uygulamada yer alan yazma görevlerinin benzerleri katılımcı öğretmenlere tanıtıldı. Bu kapsamda, öğretmenlerden yazma görevleri oluşturmaları istenmiş ve dereceli puanlama anahtarları hakkında bilgilendirmeler yapılarak puanlama çalışmaları yaptırıldı. Çalışma, 21 Nisan 2017 Cuma günü seminerin genel değerlendirmesi yapılarak sonlandırıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.