2024 Stajyer Maaşı Ne Kadar? Üniversite ve Lise Zorunlu Staj Ücreti Kaç TL

2024 Yasal Stajyer Maaşı Ne Kadar?, Asgari ücret 2024 stajyer maaşı ne kadar olacak?, 2024 lise staj parası ne kadar?, Stajyer maaşı nasıl hesaplanır? Hem liselerde hem de üniversitelerde eğitimi desteklemek adına staj uygulaması yapılmaktadır. Bu uygulama için öğrencilere her yıl belirlenen tutarlarda ücret ödenmektedir.

2024 Stajyer Maaşı Ne Kadar? Üniversite ve Lise Zorunlu Staj Ücreti Kaç TL
Kamusaati
Kamusaati
23 Ekim 2023 Pazartesi 22:25

Hem liselerde hem de üniversitelerde eğitimi desteklemek adına staj uygulaması yapılmaktadır. Bu uygulama için öğrencilere her yıl belirlenen tutarlarda ücret ödenmektedir. OCAK ayında asgari ücrete gelecek olan zamla birlikte staj ücretlerinde de artış görülmesi bekleniyor. Staj ücretlerinin ne kadar olduğu öğrencilerin merak ettiği konular arasında. Detaylara haberin devamından ulaşabilirsiniz.

2024 STAJYER MAAŞI KAÇ LİRA?

Asgari ücrete yapılacak olan zam için kurul toplantısı yapıldı. Ancak henüz ikinci bir toplantı yapılmadı. Bu ikinci toplantının ardından asgari ücretin belirlenmesi bekleniyor. Yeni asgari ücretle birlikte staj yapan lise ve üniversite öğrencilerinin maaşına da zam gelmesi bekleniyor. Zorunlu stajlarını yerine getirecek olan öğrencilere işletmeler asgari ücretin %30’unu vermekle yükümlü. Bu da önümüzdeki ayda asgari ücrete gelecek zam ile birlikte 2 bin 552 TL’ye tekabül ediyor. Bu durumda geçen yılki ücrete kıyasla artış olduğunu söylemek mümkün.

2024 STAJYER MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

Stajyerlerin maaş hesaplaması, staj yapılan dönem için geçerli olan aylık net asgari ücret baz alınarak yapılmaktadır. Ayrıca net asgari ücret baz alınmaktadır. Buna göre 20'den fazla çalışanı bulunan iş yerlerinde "Stajyer Maaşı = Net Asgari Ücret x %30" formülü ile hesaplanabilir. 2024 OCAK AYINDA BELİRLENECEK YENİ ASGARİ ÜCRETE GÖRE BU HESAPLAMA DEĞİŞİM GÖSTERECEKTİR.

Yeni stajyer maaşı, 2023 yılında net asgari ücretin 1/3'üne tekabül eden 3.420,60 TL olarak güncellenmiştir. Stajyer maaşını hesaplarken "11.402 TL x 0.30= 3.420,60 TL" formülünden yararlanabilirsiniz. 2024 OCAK AYINDA BELİRLENECEK YENİ ASGARİ ÜCRETE GÖRE BU HESAPLAMA DEĞİŞİM GÖSTERECEKTİR. Bu ücret, bir stajyere ödenebilecek minimum tutardır. İşletmeler arzu ederlerse stajyere hesaplanan bu tutarın üzerinde bir ücret de verebilirler.

2024 Stajyer Maaşlarına Ne Kadar Zam Gelecek?

Temmuz ayında asgari ücrete uygulanacak zam oranlarına bakılarak bir yorum yapmak gerekirse %25 zam gelmesi stajyer maaşlarının 3 bin 255 TL olmasına,%30 zam gelmesi 3 bin 285 TL olmasına ve%35 zam yapılması 3 bin 515 TL olmasına neden olacak. Asgari ücret ocak ayında enflasyon oranına bağlı olarak açıklandığından bu doğrultuda bir asgari ücret belirlenecek olup stajyer maaşları da bu şekilde değişiklik gösterecektir.


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.