Keçiören'de "AB'yi Öğreniyorum" temalı bilgi yarışması yapıldı

"Öğrenciler AB'yi Öğreniyor Projesi" kapsamında tüm Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen "AB'yi Öğreniyorum" bilgi yarışması Ankara'nın Keçiören ilçesinde gerçekleştirildi.

Keçiören'de "AB'yi Öğreniyorum" temalı bilgi yarışması yapıldı
09 Mart 2016 Çarşamba 02:22

Milli Eğitim Bakanlığı'nın özellikle ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilerin Avrupa Birliği konusunda farkındalıklarının artmasına yönelik gerçekleştirilen "AB'yi Öğreniyorum" projesinin bir ayağı olan bilgi yarışması tüm Türkiye'de uygulanmaya devam ediyor. 

2015 yılı Kasım ayı içerisinde okullarda resmî duyurusu yapılan yarışma 2016 Mart ayı içerisinde ilçe milli eğitim müdürlüklerinde yapılan eleme heyecanıyla devam ediyor. İlçe milli eğitim müdürlükleri yarışma şartnamesi doğrultusunda birincilerini seçecek ve il müdürlüğüne gönderecek. Yarışma kapsamında Ankara Keçiören ilçesinde de 7 ile 11 Mart tarihleri arasında eleme heyecanı yaşanıyor. 



Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil'in de katıldığı bilgi yarışmasında üçer kişilik gruplardan oluşan yarışmacılar kendilerine yöneltilen 15 soruya yanıt verdi. Sorular Avrupa Birliği'nin tarihi, Avrupa edebiyatı ve Avrupa coğrafyasından seçildi.

Yarışmaya katılan öğrencilerin ve yarışmayı okullarda organize eden öğretmenlerin heyecanı yüzlerinden okunuyordu.



Yarışmaya katılan Keçiören Anadolu Lisesi öğrencileri, bu tarz organizasyonların kendilerini eğitim sisteminin içerisine daha çok dahil ettiğini, yarışmaların öğrenme duygularını perçinlediğini ve sonucun iyi ya da kötü olmasının değil güzel vakit geçirmenin, öğrenmenin esas olduğunu belirtti.




Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.