DGS ile geçiş yapan öğrenciler için burs başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dikey Geçiş Sınav (DGS) ile üniversitelerin lisans programlarına yerleşen öğrencilerin beklediği haberi duyurdu. Bakan Kılıç, ilk defa başvuru yapacak olan öğrenciler için burs/kredi başvurularının başladığını duyurdu.

DGS ile geçiş yapan öğrenciler için burs başvuruları başladı
25 Ekim 2016 Salı 14:12

DGS ile geçiş yaparak bir lisans programına yerleşen öğrenciler için burs/kredi başvurularının başladığı duyuruldu. 28 Ekim'e kadar sürecek başvurular Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun resmi internet sitesi üzerinden yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dikey Geçiş Sınav (DGS) ile üniversitelerin lisans programlarına yerleşen öğrencilerin beklediği haberi duyurdu. Bakan Kılıç, lisans programlarına yerleşen ve ilk kez burs/kredi almak isteyen öğrenciler için başvuruların başladığını duyurdu. 

Başvurular https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresi üzerinden 28 Ekim tarihine kadar yapılabilecek.

Başvuruda bulunmak için TIKLAYINIZ


KYK'dan daha önce öğrenim kredisi veya burs almış öğrenciler tekrar başvuru yapamazlar. Bahsedilen öğrencilerin, DGS sonuç belgesi ve yeni kayıt olunan üniversiteye ait öğrenci belgesi ile kuruma başvuru yapmaları gerekmektedir.

BAŞVURU SIRASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Burs / Öğrenim kredisi başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Kamu kurum ve kuruluşları nezdinde araştırılacaktır. Beyanlarınızın doğru olmadığının tespit edilmesi halinde burs / öğrenim kredisi hakkınız iptal edilecektir.
* İnteraktif başvurunuzu yaparken her alanı dikkatlice inceleyiniz.
* Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyan; burs/öğrenim kredisi almanızı engeller.
* Bekar öğrenciler anne ve/veya babasına (evli öğrenciler ise kendilerine ve/veya eşlerine) ait aylık net gelirini tam ve doğru olarak yazmalıdır.
* Burs ve öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilere ait bilgiler www.kyk.gsb.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecektir. Ayrıca adrese herhangi bir tebligat yapılmayacaktır.
* Kurumumuz tarafından yapılacak bilgilendirmeler e-posta ve SMS üzerinden olacağından e-posta ve cep telefonu numaralarının doğru, aktif ve güncel olması gerekmektedir.
* Başvuru bitim tarihine kadar başvuru bilgilerinizde güncelleme yapabilirsiniz.

Bakan Kılıç, haberi Twitter hesabından attığı tweetler ile duyurdu


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.