2016 LYS başvurusu nasıl yapılır? LYS başvuruları ne zaman bitecek?

2016 LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) başvurusu nasıl yapılır? 2016 LYS başvuruları ne zaman bitecek? LYS başvuru sınav ücreti ne kadar?

2016 LYS başvurusu nasıl yapılır? LYS başvuruları ne zaman bitecek?
02 Nisan 2016 Cumartesi 12:56

2016 YGS sonuçlarının 25 Mart tarihinde açıklanmasıyla beraber üniversite sınavının ikinci adımına geçen adaylar 2016 LYS sınavı başvurularını yapmaya başladılar. Haziran ayında gerçekleşecek olan LYS sınavları öğrencilerin kaderini belirleyecek olan etkenlerden biri. Bu nedenle de adaylar rotalarını LYS sınavına çevirmiş durumda. İşte 2016 LYS sınavı ile alakalı merak edilenler...

LYS BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından yapılan açıklamaya göre YGS sınavındaki puanlardan herhangi birinden 180 veya daha üzeri puan alan adaylar 2016 LYS sınavına girmeye hak kazanacak. Geçtiğimiz günlerde başlayan LYS başvuruları 14 Nisan tarihine kadar devam edecek.
Sınava başvuru yapmak isteyen adayların belirlenen sınav ücretini yatırması ve başvuru yapması gerekmektedir.

LYS sınavları 81 il merkezi ve Lefkoşa'da birden fazla oturumda gerçekleştirilecek. Adaylar girecekleri tüm LYS sınavlarına aynı merkezde girecekler.

LYS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvuru süresi başlayan LYS sınavına başvuru yapmak isteyen adayların ilgili bankalar, PTT şubelerinden veya ÖSYM’nin resmi web sitesinden sınav ücretini yatırması gerekmektedir.

Ödemesini yapan adayların Aday İşlemleri Sistemi üzerinden giriş yapmaları ve sistemde "Başvuru İşlemi ÖSYM'ye Bildirilmiştir" uyarısını gördükten sonra girmek istedikleri LYS sınavları için başvuru yapmaları gerekmektedir. ÖSYM tarafından her LYS oturumu için belirlenen sınav ücreti ise 35 TL’dir.

2016 LYS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

14 Nisan tarihinde son bulacak olan LYS başvurularının ardından Haziran ayında gerçekleşecek olan LYS sınavlarının sonuçları ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takvimine göre 18 Temmuz 2016 tarihinde açıklanacak.

2016 LYS SINAV TARİHLERİ

2016 LYS sınavının oturumallrı ve tarihleri şu şekildedir;
Matematik Lisans Yerleştirme Sınavı – LYS 1 (19 Haziran 2016)
Fen Bilimleri Lisans Yerleştirme Sınavı – LYS 2 (25 Haziran 2016)
Edebiyat-Coğrafya Lisans Yerleştirme Sınavı – LYS 3 (26 Haziran 2016)
Sosyal Bilimler Lisans Yerleştirme Sınavı – LYS 4 (18 Haziran 2016)
Yabancı Dil Lisans Yerleştirme Sınavı – LYS 5 (25 Haziran 2016)
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
remziye - 8 yıl önce
Lys basvuru tarihlerini birkac gun daha uzatirmisiniz lutfen benim icin lys onemliydi giremiyorum