PKK, Suriye topraklarının yüzde 23'ünü işgal etti

Terör örgütü PKK/PYD, ABD desteği ile Suriye topraklarının yüzde 23'ünü işgal etti. Örgütün ele geçirdiği alanlar arasında ülkenin en önemli üç barajı da bulunuyor.

PKK, Suriye topraklarının yüzde 23'ünü işgal etti
14 Haziran 2017 Çarşamba 14:21

Suriye topraklarının yüzde 23'ünü işgal eden terör örgütü PYD/PKK, ABD'nin askeri desteğiyle, ülkenin en büyük üç barajını ele geçirdi. Fırat Nehri üzerindeki barajlar, ülkenin elektrik ve sulama ihtiyacının büyük kısmını sağlayabiliyor.

Harita alan ölçümlerine göre, PYD/PKK, yüzölçümü yaklaşık 185 bin kilometrekare olan Suriye'nin yaklaşık 39 bin 500 kilometrekaresini işgal ediyor.

Ülkenin yüzde 23'ünde işgali süren örgüt, Halep’in doğusundaki Tişrin, Rakka'nın batısındaki Tabka ve Baas barajlarını kontrol ediyor.

Dünya Bankası ve Suriye rejiminin Sulama Bakanlığı verilerinden derlenen bilgiler, örgütün ABD desteğiyle ele geçirdiği üç baraj sayesinde su, elektrik kaynağı ve tarım arazisi anlamında hassas bölgelere yayıldığını gösteriyor.

Tarım arazilerinin yüzde 60'ı örgüt işgalinde

Ülkedeki tarım arazilerinin 30 bin kilometrekareye denk gelen yüzde 60'lık kısmı, PYD/PKK kontrolündeki bölgede yer alıyor.

Ayrıca, terör örgütü Suriye'de tarım arazilerinin sulanabilen yüzde 9,4'lük kısmında hakimiyet kurdu. Sulanan söz konusu alanın yüzde 80’inine PYD/PKK'nın elindeki barajlar kaynak sağlıyor.

Suriye'nin elektrik ihtiyacının yüzde 70'ini karşılıyor

Terör örgütünün el koyduğu üç baraj, Suriye'nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 70’ini karşılayan kapasitede.


Etiketler; #ABD #Suriye #PKK
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.