Davayı Türkiye kazandı, İran iade edecek

İran ve Türkiye arasındaki tahkim davasını Türkiye'nin kazanması üzerine, İran doğalgaz faturasının yüzde 15'ine yaklaşık bir miktarı iade edecek.

Davayı Türkiye kazandı, İran iade edecek
05 Şubat 2016 Cuma 10:15

İran ve Türkiye arasında doğalgaz fiyatı anlaşmalığı çıkmış, Türkiye olayı Uluslararası Tahkim Mahkemesi'ne taşımıştı. Mahkeme'nin Türkiye lehine karar verdi. Buna göre İran, Türkiye'ye satılan doğalgaz fiyatının yüzde 15'ina yakın bir miktarını ceza olarak Ankara'ya ödeneceğini belirtti.

İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene yaptığı açıklamada, Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nin Ankara ve Tahran arasındaki doğalgaz fiyatı anlaşmazlığında Türkiye lehine karar verdiğini ve Türkiye'ye satılan doğalgaz fiyatının yüzde 13 ila 15'inin ceza olarak Ankara'ya ödeneceğini belirtti. 

İran'dan alınan doğalgaz fiyatında anlaşma sağlanamayınca 2012'de Ankara tarafından açılan tahkim davasının sonucu salı günü belli olmuş ve mahkeme Türkiye lehine karar vermişti. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, indirimi halka yansıtmayı düşündüklerini belirtmişti.


Etiketler; #İran #doğalgaz
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.