Lionel Messi ve babasına hapis cezası verildi

Barcelona'nın süper starı Lionel Messi ve babasına hapis şoku. Lionel Messi ve Babası hakkında devam eden vergi kaçakçılığı davası karara bağlandı. Mahkeme yıldız oyuncu ve babasına vergi kaçırmaktan 21 ay hapis cezası verdi. Peki Messi hapse girecek mi?

Lionel Messi ve babasına hapis cezası verildi
06 Temmuz 2016 Çarşamba 15:00

Barcelona'nın süper starı Arjantinli Lionel Messi hapis cezasına çarptırıldı. Bir süredir gündemde olan Messi ve Babası hakkındaki vergi kaçakçılığı davası sona erdi. Mahkeme Messi ve babasına vergi kaçakçılığı suçundan 21 ay hapis cezası verdi.

İspanya'da ortaya çıkan vergi kaçakçılığı suçlamalarına Lionel Messi ve menajeri babası Jorhe Horacio Messi'de nasibini aldı. Uzun zamandır devam eden davada, Messi ve babasına yöneltilen vergi kaçakçılığı davası karara bağlandı. Mahkeme Messi ve babasına 21 ay hapis cezası veriken, ayrıca para cezası da verdi. Messi'ye 2 milyon euro, babasına 1 buçuk milyon euro para cezası veren mahkeme, vergi kaçakçılığı davasını karara bağladı.

Barcelona'nın yıldız oyuncusu Lionel Messi, mahkemedeki savunmasında, hiçbirşeyden haberi olmadığını ve sadece futbol oynadığını savunmuştu.

Yasalar gereği Messi, 2 yıldan az aldığı için hapis cezasını çekmeyecek. Ayrıca mahkemenin açıklamasında kararın İspanyol Yüksek Mahkemesi'nde temyiz edebileceği vurgulandı. İspanya'da iki senenin altındaki hapis cezaları denetimli serbestlikle geçirilebiliyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.