Eski Galatasaray'lı Futbolcu hakkında yakalama kararı!

Futbolcu İsmail Demiriz'e FETÖ'den yakalama kararı FETÖ soruşturması kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına itiraz edilen eski Galatasaraylı futbolcu İsmail Demiriz için yeniden yakalama kararı çıkartıldı. Peki İsmail Demiriz kimdir?

Eski Galatasaray'lı Futbolcu hakkında yakalama kararı!
21 Eylül 2016 Çarşamba 21:21

Futbolcu İsmail Demiriz'e FETÖ'den yakalama kararı, FETÖ soruşturması kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına itiraz edilen eski Galatasaraylı futbolcu İsmail Demiriz için yeniden yakalama kararı çıkartıldı.

FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Galatasaraylı eski futbolcu İsmail Demir hakkkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine, FETÖ üyeliğinden ‘tutuklanmak üzere' yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şenay Baygın tarafından Galatasaraylı eski futbolcular Hakan Şükür, Arif Erdem, İsmail Demiriz ve Uğur Tütüneker hakkında gözaltı ve arama kararı verilmişti.

Savcı Baygın'ın talimatıyla İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İsmail Demiriz evinde, yurtdışında dönen Uğur Tütüneker ise Atatürk Havalimanında gözaltına alınarak İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarılmıştı. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şenay Baygın tarafından ifadesi alınan İsmail Demiriz, FETÖ üyeliğinden tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk etmiş, Uğur Tütüneker'i ise FETÖ üyeliğinden adli kontrol şartı ile serbest bırakmıştı.


İsmail Demiriz'in, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince hakkında yurtdışına çıkış yasağı kararı verilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca itiraz edildi. İtirazı değerlendiren, nöbetçi 10. Sulh Ceza Hakimi Necmettin Kafalı, Demiriz hakkında, ‘tutuklanmak üzere' yakalama kararı çıkartılmasına karar verdi.

İsmail Demiriz 

 (d. 1 Nisan 1962, Manisa), Türk eski futbolcu, teknik direktör.
1983-1984 sezonunda Gençlerbirliği'ndeki performansıyla dikkat çekti ve A Millî Takım'da sürekli forma giymeye başladı. Aynı sezonun sonunda Galatasaray teknik direktörü Tomislav Ivić'in takımına transfer ettirdiği millî futbolculardan biriydi. Ancak Ivić kısa süre sonra görevi bıraktı ve Jupp Derwall'lı yıllar başladı. İsmail Demiriz ise bu dönemin vazgeçilmez sağ bek oyuncusu oldu. Genelde sırtında 2 numaralı formayı giyen Demiriz, Derwall ile kazanılan kupalarda büyük katkı sağladı. 1988-1989 sezonunda Mustafa Denizli ile Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı final oynayan Galatasaray'ın da yıldızlarından biriydi Demiriz. Bazı kritik maçlarda attığı kritik gollerle de ön plana çıkardı. 1993-1994 sezonunda futbolu Galatasaray'da bıraktı. Galatasaray kariyerini 4 lig, 4 de kupa şampiyonuluğuyla tamamlamıştır. Futbolcu kariyeri :
İzmirspor (1979-Şubat 1980) Kocaelispor (Şubat-Nisan 1980) İzmirspor (Şubat 1980-1981) Denizlispor (1981-1982) Göztepe (1982-Nisan 1983) İzmirspor (Nisan-Temmuz 1983) Gençlerbirliği (1983-1984) Galatasaray (1984-1993)
27 kez A Millî olmuştur. İzmirspor'da oynarken millî takıma seçilen İsmail Demiriz, lig tarihinde 2. ligden A millî takıma çağrılan ikinci oyuncu olmuştur.
Kasımpaşa, Karabükspor ve Eskişehirspor gibi takımlarda kısa süre teknik direktörlük veyahut yardımcı antrenörlük yaptıktan sonra iş hayatına atıldı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.