Eğitim Bir-SEN genel Başkanı Ali Yalçın Sudan'da konuştu - 15 Temmuz kanlı bir işgal girişimiydi

Eğitim BirSen Genel Başkanı Ali Yalçın, aralarında Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın bulunduğu heyet ile Sudan'ın başkenti Hartum'da "Türk Halkı ve Türk Çalışanlarına Destek ve Dayanışma Toplantısı"na katıldı. Toplantıda konuşan Ali Yalçın, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin sadece bir darbe girişimi değil, kanlı bir işgal girişimi olduğunu belirtti.

Eğitim Bir-SEN genel Başkanı Ali Yalçın Sudan'da konuştu - 15 Temmuz kanlı bir işgal girişimiydi
11 Ağustos 2016 Perşembe 14:56

Sudan'ın Başkenti Hartum'da 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen kanlı darbe girişimini kınamak amacıyla düzenlenen toplantıya Memur-SEN ve Eğitim Bir-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın bir konuşma gerçekleştirdi. Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu’nun (SWTUF) Başkent Hartum’da organize ettiği “Türk Halkı ve Türk Çalışanlarına Destek ve Dayanışma Toplantısı”nda konuşan Ali Yalçın, Tükr Milletinin kanlı işgal girişimi karşısında dim dik durduğunu ve iradeye sahip çıktıklarını belirtti. Başkent Hartum'da düzenlenen toplantıya  Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Sudan’da yaşayan Türkler de katıldı.

15 Temmuz sadece bir darbe girişimi değil, kanlı bir işgal girişimiydi

Başkent Hartum'da düzenlenen toplantıda Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın önemli açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz darbe girişiminin sadece bir girişim olmadığı, kanl bir işgal olduğunu belirten Ali Yalçın, "15 Temmuz gecesi yaşadığımız, sadece bir darbe girişimi değil, kanlı bir işgal girişimiydi. İhanet çetesi FETÖ ve küresel emperyalizm, mazlumların umudu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve topyekûn Türkiye’yi hedef aldı. Kanlı işgalciler, hainler sadece Türkiye’yi değil, Gazze, Kudüs Halep, Bosna-Hersek, Karabağ, Kabil, İslamabad, Bağdat, Trablus, Kahire, Mogadişu ve Hartum’u hedef aldılar. Dik durduk, kanlı işgal girişimini boşa çıkarttık. İrademize sahip çıkarak küresel emperyalizmi ve tetikçilerini alt ettik" şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 79 milyon Türk vatandaşının selamını Sudan'a getirdiğini belirten Ali Yalçın, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen ailesi ve 79 milyon kardeşinizin selamını getirdim. Sudan halkına ve SWTUF’a teşekkür ediyoruz. Sudan halkı dualarıyla yanımızda oldu. SWTUF ise ilk günden bu yana verdiğimiz büyük mücadeleye destek verdi. SWTUF Genel Sekreteri Dr. Sirralkhatim Alamin Abdulgadir Türkiye’ye geldi, alanlarda başlattığımız vatan nöbetimize katıldı. Allah hepinizden razı olsun. 15 Temmuz işgal hareketi, Türkiye için atan kalpleri birleştirdi. Sudan ile kardeşliğimizi pekiştirdi" şeklinde konuştu.
 
Dik durduk, kanlı işgal girişimini boşa çıkarttık

15 Temmuz’da ihanet çetesi FETÖ ve küresel emperyalizmin, mazlumların umudu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve topyekûn Türkiye’yi hedef aldığını kaydeden Yalçın, "Kanlı işgalciler, hainler sadece Türkiye’yi değil, Gazze, Kudüs Halep, Bosna-Hersek, Karabağ, Kabil, İslamabad, Bağdat, Trablus, Kahire, Mogadişu ve Hartum’u hedef aldı.  Dik durduk, kanlı işgal girişimini boşa çıkarttık. İrademize sahip çıkarak küresel emperyalizmi ve tetikçilerini alt ettik." dedi.
 
Hak İş Genel Başkanı Arslan: Türk halkı ile Sudan halkı arasındaki dostluk bir kez daha vücut buldu

Sudan'da gerçekleşen toplantıda konuşan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "SWTUF’un bu etkinliğe bizi de davet etmesinden memnuniyet duyduk. Hartum’da Türk bayraklarını dalgalandırmaktan onur duyduk. Türk halkı ile Sudan halkı arasındaki dostluk bir kez daha vücut buldu. FETÖ’nün ülkemize yaptığı hainliği tüm dünyaya anlatmak için başka ülkelerdeki bu tür organizasyon ve etkinliklere de katılacağız" şeklinde konuştu.
 
Darbe girişiminin İslam dünyasını tedirgin ettiğini ve başta Filistin ve Sudan olmak üzere, pek çok ülkede, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında milletimiz için toplu dualar yapıldığını dile getiren Arslan, “Çünkü ülkemiz Türkiye, sadece 80 milyonun değil, diğer İslam ülkelerinin de, mazlum milletlerin de barınağı ve umududur. Türkiye, dünyadaki mazlumların dualarıyla darbeye karşı durdu ve darbe başarısız oldu. Darbe girişiminin başarısız olması, dünyadaki mazlumların başarısıdır. Allah sizlerden razı olsun. Dualarınızı eksik etmediniz” ifadelerini kullandı.
 
Toplantı sonrasında Genel Başkan Ali Yalçın ve yanında bulunan heyet, Sudan'daki temaslarını sürdürdü. Yalçın ve beraberindekiler, SWTUF eski Genel Başkanı, şu an Sudan Dışişleri Bakanı olan Prof. Dr. İbrahim Kandur’u da makamında ziyaret ederek, görüşme gerçekleştirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.