Her mahalleye aile hekimliği kurulacak

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bir çalışmayla her mahallede 5 doktorun görev yaptığı aile hekimliği merkezleri kurulacak.

Her mahalleye aile hekimliği kurulacak
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bir çalışmayla mahallelere pazar günleri de hizmet verecek aile hekimliği merkezleri kurulacak. Acillerde yaşanan yoğunlukları azaltmak için yapılan çalışmalarda mahallelere etkin sağlık hizmetinin verilmesi amaçlanacak.

Mahallelerdeki nüfusun göz önüne alınarak oluşturulacağı belirtiilen yeni sağlık merkezleri konusunda çalışan bakanlık bu kapsamda bir ön rapora imza atttı. Star'ın haberine göre 81 ilde 2 bin 500 yeni bina ile yapılması planlanan sağlık merkezleri çok yakında devreye alınacak. 

Doktorların röntgen dahil tüm muayene işlemlerine yardımcı olacak aile hekimliği merkezleri ile doktor başına düşen kişi sayısının da azaltılması hedeflenecek. Şu anda bir aile hekimine 3 bin kişinin düştüğü Türkiye'de bu rakamın çok aşağılara çekilmesi hedefleniyor.

Yeni sağlık merkezleri için yapılan çalışmada 24 saat ve 7 gün esasına göre hizmet verilmesi planlanacak. Bu kapsamda doktorların da nöbet usulü çalışacakları belirtiliyor. Planın ilk aşamasında 150 binanın hizmete açılması bekleniyor. 

Kaynak:Star

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.