Geçmeyen diz ağrıları hakkında uzmanlar şaşırttı

Geçmeyen diz ağrıları hakkında uzmanlar bir kez daha şaşırttı.

Geçmeyen diz ağrıları hakkında uzmanlar şaşırttı
18 Ocak 2016 Pazartesi 22:53

Geçmeyen diz ağrıları hakkında uzmanlar bir kez daha şaşırttı.


Ayakları üstünde durarak dünyayı değiştiren insanın en çok aşınan eklemlerinin başında dizlerin geldiğini söyleyen Op. Dr. Zafer Volkan Gökçe, "Masadan, tuvaletten kalkarken, merdivenden çıkarken, inerken, çömelirken geçmeyen ağrılarımız varsa kireçlenme başlamış olabilir" dedi.
Medilife Bağcılar Hastanesi Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Zafer Volkan Gökçe geçmeyen diz ağrılarının menisküs veya iç bağ hastalığı zannetmenin bedelinin çok ağır olabileceğini belirterek, "Diz, kaval kemiği (tibia) uyluk kemiği (femur) ile arasındaki menteşeye benzer bir eklemdir. Eklemin içi ve dışı vardır. Ön taraftan diz kapağı ile korunur. Ayrıca Eklem içindeki tüm kemik yüzeyler eklem kıkırdağı ile örtülmüştür. Ağrı şikayeti sık görülür. Herkes menisküsdür-bağ zedelenmiştir deyip birbirine yardımcı olmaya çalışır. Oysaki vaktinde doğru tanı konmayan diz ağrıları sonuçta dizlerimizin kireçlenmesine neden olabilir. Yani 'başında diz ağrısını umursamayan, sonunda dizini döver.' diye konuştu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.