MEB aday öğretmenlerin staj yapacağı illeri açıkladı, aday öğretmen ilk atama sonuçları

Şubatta ataması yapılan 30 bin öğretmenin danışman öğretmen nezaretinde stajyer öğretmen olarak görev yapacağı iller belli oldu. MEB'in elektronik ortamda belirlediği stajyer öğretmenin görev yapacağı illerin sonuçları MEB.gov.tr 'den açıklandı. Aday öğretmenler hangi ilde staj görecek? MEB ilk atama sonucu aday öğretmenlerin staj yapacağı illeri sorgulama haber detayımızda.

MEB aday öğretmenlerin staj yapacağı illeri açıkladı, aday öğretmen ilk atama sonuçları
19 Şubat 2016 Cuma 20:04

 Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye'nin tüm bölgelerindeki öğretmen ihtiyacı doğrultusunda belirlediği 30 bin öğretmen atamasını 10 Şubat'ta gerçekleştirdi. MEB ilk defa atanan öğretmenler için 2016 yılında yeni bir uygulama olan danışman öğretmen nezaretinde bu dönem boyunca stajyer öğretmen olarak görev yapma zorunluluğu getirdi. Öğretmenler haftanın 3 günü danışman öğretmenle birlikte derse girecek, 1 günü okul idaresinde görev yapacak diğer 1 gün ise ilçe veya il mili eğitim müdürlüklerinde görev alacak. Peki aday öğretmenlerin staj yapacağı iller belli oldu mu? Öğretmenler hangi ilde staj yapacak? Sonuçlar ne zaman belli olacak?


MEB, daha evvel belirttiği gibi aday öğretmenlerin staj yapacağı illerin tercihini 15 Şubat ile 18 Şubat arasında elektronik ortamda aldı. Stajyer öğretmenlerin görev yapacağı iller belli oldu. 30 bin öğretmen aday öğretmen olarak görev yapacağı iller belli oldu. Aşağıda gerekli açıklama mevcut.

ADAY ÖĞRETMENLERİN GÖREV YAPACAĞI İLİ MEB.GOV.TR ÜZERİNDEN SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

Stajyer öğretmenlerin görev yapacağı ller belli olduktan sonra süreç nasıl işleyecek?

Aday öğretmenlerin isimleri ve branşları stajyer öğretmen olarak görev yapacağı il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne iletilecek. İl, ilçe milli eğitim müdürlükleri okullardaki kapasiteleri de dikkate alarak bu öğretmenleri uygun okullara ve belirlediği danışman öğretmenlerin yanına görevlendirecek. Bu işlem ise 21 Şubat tarihine kadar yapılacak. 



Öğretmenler görevlerine ise 29 Şubat Pazartesi başlayacak. 

ADAY ÖĞRETMENLERİN GÖREV YAPACAĞI İLİ MEB.GOV.TR ÜZERİNDEN SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN



Dilerseniz Kamu Saati Android uygulamasını indirerek aday öğretmenlerin tercih sonucu belli olur olmaz size atacağımız bildirim ile sonuçların açıklandığını anında öğrenin. Kamu Saati Android uygulamasını indirmek için tıklayın.

ADAY ÖĞRETMENLER TAM OLARAK NE İŞ YAPACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı ilk kez "aday öğretmen yetiştirme" programı uygulayacak. Bu program kapsamında aday öğretmen 24 hafta boyunca MEB'in atadığı danışman öğretmen ile birlikte seminerlere katılacak, kitap okuyacak, sınıf içi ve dışı faaliyetlere katılacak, şehrin tarihi mekanlarını gezip kültürel birikimini arttıracak ve bu birikimi atandığı okulda göreve başlatıktan sonra öğretmenlere aktaracak.

Aday öğretmenler bu yetiştirme programı kapsamında danışman eşliğinde sınıf içi, sınıf ve okul dışı faaliyet 14 hafta sürecek, bu 414 saate denk geliyor. Sonra, teorik dediğimiz seminer ve kurs türü çalışmalarımız ise 10 hafta, yani 50 gün 300 saat olacak. Toplama baktığımızda 714 saatlik bir yetiştirme sürecinden bahsediyoruz. Ağustos sonunda bitmiş olacak. Eylülde de görev yapacakları illere gidecekler.

Siz de aday öğretmenlikle ilgili sorularınızı, yorumlarınızı ve eleştirilerinizi sayfanın en altındaki yorum bölümünden iletebilirsiniz. Düşünceler paylaşıldıkça gelişir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Eray - 8 yıl önce
Öğretmenlerin stajları 29 Şubat'ta başlayacak. Bilgi kirliliği yapmayalım lütfen!
Avatar
deniz - 8 yıl önce
Aday ogretmenlik sureci 6 ay sonra bitecekmi
Avatar
cihan hoca - 8 yıl önce
askerde olan öğretmenlerin durumu nasıl olacak acaba?
Avatar
Murat - 8 yıl önce
Sabırsızlıkla bekliyoruz
Avatar
çağatay - 8 yıl önce
sonuçlar kaç gibi açıklanır acaba var mı bi tahmini olan yarın mı açıklancak acaba 19 dediler hala ses yok
Avatar
eda - 8 yıl önce
Ne zaman belli olacak ya
Avatar
İlk mat - 8 yıl önce
Aciklandı şimdi ne yapacaz bilen var mi evraklar ne zaman verilecek
Avatar
elif - 8 yıl önce
link atabilirmisiniz nasıl öğrenicez