TEOG yerine gelen 2018 LGS soruları nasıl olacak?

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren Liseye Geçiş Sınavı soruları öğrenciler tarafından merak ediliyor. 2 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşecek LGS soruları kolay mı, zor mu olacak? TEOG'un yerini alan LGS ile ilgili merak edilenler haberimizde.

TEOG yerine gelen 2018 LGS soruları nasıl olacak?
09 Mart 2018 Cuma 13:15

2 Haziran 2018 Cumartesi günü  gerçekleşecek Liseye Geçiş Sınavı'na (LGS) milyonlarca öğrenci girecek. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) yerini alan LGS'nin daha eleyici olacağı söyleniyor. Saat 10.00'da gerçekleşecek sınav öncesinde öğrenciler örnek sorulara ve sınav ile ilgili yorumlara bakıyor. Liseye geçiş sınavından ilk örnek sorular geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. Toplam 90 soruda MEB, 40 sayısal ve 50 sözel  soru adaylara sorulacak.

LGS, TEOG'a göre çok daha zor olacak

TEOG sınavından daha farklı bir konsepte yapılacağpı söylenen LGS'nin soruları özellikle merak ediliyor. Hem aileler hem de öğrenciler sınavın kolay mı, zor mu olacağını merak ediyor. Uzmanlara göre bu sene ilk defa yapılacak LGS'nin eleyici ve zor olacağı belirtiliyor. 

LGS'de ezberlemeyen ve düzenli çalışan başarılı olur

LGS öncesi öğrencilerin tercih edeceği okullar Nisan 2018 ayında açıklanacak. Öğrencilerin TEOG sınavını unutmaları ve LGS'ye daha dikkatli ve detaylı hazırlanmasını tavsiye edebiliriz. Örnek sorulara baktığımızda öğrencilerin kaynakları detaylı incelemeleri ve ezberden kaçınmaları gerekiyor. MEB'in özellikle öğrencilere ezber değil, kavrama ve anlama konusunda soru soracağını söyleyebiliriz.

Öğrenciler LGS'de toplam 90 soruya yanıt verecek. MEB 90 sorudan 40 soru sayısal, 50 soru sözel soru soracak.  Öğrenciler, Sözel bölümde 20 soru Türkçe, 10'ar soru Din Kültürü, İngilizce ve Tarih sorularına yanıt verecek. Sayısal bölümde ise 20 soru Matematik, 20 soru ise Fen Bilimleri yer alacak. Aşağıdaki bağlantılardan MEB'in LGS örnek sorularına ulaşabilirsiniz. 

LGS (Sözel) ulaşmak için tıklayınız

LGS (Sayısal) ulaşmak için tıklayınız


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 6 yıl önce
Yine sınavlara döndük.