SMS tuzağına BTK'dan 'kod sistemi' önlemi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), SMS üzerinden hazırlanan tuzaklarının önlenmesi için 'kod sistemi' kullanacak.

SMS tuzağına BTK'dan 'kod sistemi' önlemi
14 Mayıs 2016 Cumartesi 10:42

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), gençlere yönelik bahis tuzaklarının SMS üzerinden önlenmesi için 'kod sistemi' kullanacak.

BTK, uluslararası kumar çetelerinin Türkiye'de kullandığı SMS oyununun önüne geçmek için yeni bir uygulama hayata geçirecek. Bu uygulamada, vatandaşları yasa dışı kumar gibi sitelere yönlendiren SMS'lerin önüne geçebilmek için 4 numaradan oluşan 'Numara Taşınabilirliği Yönlendirme Kodu' uygulanarak vatandaşları tuzağa çeken ticari işletmeleri tespit ederek erişimlerini engelleyecek.

Kurulu Kararı ile 'alfa nümerik' başlığa sahip SMS'leri başlatan işletmeci bilgisi, söz konusu SMS'lerin sonunda yer alacak  şekilde yapılan düzenleme yürürlüğe girdiğin zaman bakanlık tarafından istek dışı SMS yollayanın tespiti daha kolay uygulanabilecek.

"Başlıklı SMS" üzerinde yapılan denemeler sonucunda düzenlemeler yapılması nedenyle sadece şirket adının yazdığı SMS'ler kapsama alınacak. Bu düzenleme sadece  yurtiçinde olabilen başlıklı SMS'i hangi operatörün başlattığının belirlenmesine yönelik olacak. Yapılan çalışma 6 ay içinde yürürlüğe girecek.


Etiketler; #sms
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.