Kazak Heyet ve Çivrilliler Yalçın Topçu'yu Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Kazakistan eski Başbakanı Kerim Masimov’un babası Çin-Kazakistan-Rusya İpekyolu Ticaret Birliği Başkanı Kazımhan Masimov, Kazakistan Almatı Karasu Belediye Başkanı Askhat Utepov ve Türk Halkları Medeniyet Vakfı Başkanı Ahmet Dağduran’ı Beştepe’deki ofisinde kabul etti.

Kazak Heyet ve Çivrilliler Yalçın Topçu'yu Ziyaret Etti
07 Şubat 2018 Çarşamba 10:50

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Kazakistan eski Başbakanı Kerim Masimov’un babası Çin-Kazakistan-Rusya İpekyolu Ticaret Birliği Başkanı Kazımhan Masimov, Kazakistan Almatı Karasu Belediye Başkanı Askhat Utepov ve Türk Halkları Medeniyet Vakfı Başkanı Ahmet Dağduran’ı Beştepe’deki ofisinde kabul etti. Ata topraklardan kardeşlerini milletin evinde ağırlamaktan çok mutlu olduğunu ve Türkiye-Kazakistan arası ortak faaliyetler kapsamında görüştüklerini dile getiren Topçu “Kazakistan devleti ve halkı kıyamete kadar, müstakil, bağımsız, refah ve barış içinde yaşasın ve var olsun. Rabbim aynı zamanda Türk-İslam dünyasının aksakalı Nazarbayev'e sağlık, sıhhat ve uzun ömür versin” temennilerinde bulundu.

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu “Zeytin Dalı Harekatı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin milletimizin istiklal ve istikbali uğruna gerçekleştirdiği haklı, meşru ve kutlu mücadelesidir. Kazakistan halkının ve devletinin desteğini ileten kardeşlerime bunun için minnetimizi, şükranımızı ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“ANKARA İLE DOSTLUK DÜNYAYA KAZANDIRIR”

“40 yıldır terör saldırılarına maruz kalan Türkiye, güneyinde bir uydu terör yapılanmasına asla izin vermeyecektir. PKK-PYD-DEAŞ gibi terör örgütleriyle verilen mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz. Artık küresel münafıklık, ikiyüzlü politikalar dönemi sona ermiştir. Yepyeni bir dönem başlamıştır. Yerli ve milli politikalar, Ankara merkezli stratejiler tek çıkış yolumuzdur. Ankara ile dostluk dünyaya kazandırır, düşmanlığı tercih edenlerin kendisi kaybeder”

“DOST VE MÜTTEFİKLERİMİZDEN DOST VE MÜTTEFİKLİĞİN GEREĞİNİ BEKLERİZ”

“Dost ve müttefiklerimizden dost ve müttefikliğin gereğini bekleriz. Olmadı kendi göbeğimizi kendimiz keser; vatanımızın, vatandaşımızın, komşularımızın ve kardeşlerimizin güvenliğini özgürlüğünü refahını barışını ve toprak bütünlüğünü korumak için gereğini yaparız ve yapıyoruz. Kazakistanlı kardeşlerim gibi medeniyet coğrafyamızda yaşayan 1 milyar 700 milyon kardeşimizin dua ve desteklerinin Türkiye ve Mehmetçiklerimizle olduğunu biliyoruz. Bu dualarla şerefleniyor, tarihi ve ilahi misyonumuzu hatırlayarak daha da güçleniyoruz.”

“BİZİ ÇİN SEDDİ’NE YÜRÜTEN DE ADRİYATİK KIYILARINA TAŞIYAN DA HÜRRİYET VE ADALET DAVASIDIR”

“Muhtaç olduğumuz kudret, söz konusu vatan olunca her şeyi göze alan Kuvay-ı milliye ruhumuzda saklıdır. Bu ruh Malazgirt’ten Kudüs'e, oradan İstanbul’un fethine, Çanakkale'ye, Dumlupınar'a, Sakarya'ya, en son 15 Temmuz'da milletimizi zafere ulaştırmıştır. Hamdolsun Türkiye hedeflerine millet olarak da topyekûn bir kararlılıkla yürümektedir. Bizi millet olarak Çin Seddi’ne yürüten de Adriyatik kıyılarına taşıyan da hürriyet ve adalet davasıdır mazluma umut, zalime korku veren bir tarihin sahibiyiz. Bugün de içeride ve dışarıdaki bedhahlar ve zalimler bu operasyona karşı çıkıyorlar. Kim ne yaparsa yapsın Mehmetçik’in çelik iradesi ve kahraman duruşuyla bölgeye barış, adalet ve hürriyet hâkim olacaktır. Şehitlerimize rahmet gazilerimize şifa dilerim. Rabbim milletimizi ve İslam ümmetini korusun ve yüceltsin.”

“ÇİVRİL HALKI AFRİN’E YOLA ÇIKMAYA HAZIR”

Günün diğer bir buluşmasında Topçu, Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven ve Çivrilli 40 kişilik heyetle bir araya geldi. Ziyarette Çivril halkı adına konuştuğunu belirten Belediye Başkanı Güven “Zeytin Dalı Harekâtı’nda Mehmetçiğimize ve devletimize destek veren bir ses de biz olmak istedik. Dualarımız ve selamlarımız şu an bölgede cephede bulunan askerimizle. Çivril halkı ilk çağrıda düşünmeksizin Afrin’e gitmeye, Mehmetçiğimize katılmaya hazırdır” ifadelerini kullandı.


Etiketler; #yalçın topçu
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.