Öğretmenlere Yükselme ve Ödüllendirme İmkanı geliyor

Öğretmen Strateji Belgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Öğretmenler, 2017-2023 tarihleri arasında nasıl bir proje ve planların yürütüleceğini merak ediyor. Strateji Belgesinde yer alan Öğretmene ödül sistemi nasıl işleyecek? Merak edilenler Kamu Saati sayfamızda.

Öğretmenlere Yükselme ve Ödüllendirme İmkanı geliyor
10 Haziran 2017 Cumartesi 18:35

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Strateji Belgesi, 8 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Yüzbinlerce öğretmeni ilgilendiren stateji belgesi 2017-2023 yılları arasındaki projeleri ve atılacak adımları kapsıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan Strateji Belgesi'nde öğretmenleri ödüllendirme sistemi de bulunuyor. Peki öğretmenlere ödüllendirme sistemi nasıl olacak ve işleyecek? İşte detaylar. 

Öğretmen Strateji Belgesi'nde yer alan bilgilere göre; aynı eğitim kurumunda kesintisiz, uzun süre görev yapan öğretmenlere mesleki deneyimlerini taşıyabilmeleri ve geliştirebilmeleri amacıyla hizmet gerekleri ve kamu yararı göz önünde bulundurularak, okul ve kurum değişiklikleri yapmak üzere bir model oluşturulacak.

Öğretmenlere Kariyer Basamaklarında Yükselme ve Ödüllendirme İmkanı

Sürekli mesleki gelişime teşvik edilmesi, niteliklerinin artırılması, statülerinin yükseltilmesi amaçlarına yönelik öğretmenlere kariyer basamaklarında yükselme ve ödüllendirme imkanı verilecek. Öğretmenlerin mesleği ve alanına ilişkin gönüllü faaliyetleri ile okul dışı çalışmaları, yapılacak sınavlar, öğretmen akademilerinde alınacak eğitimler ve öğrenci başarıları gibi çeşitli ölçütlerin dikkate alındığı, yükselmelerinin belirli bir süreliğine gerçekleştiği kariyer sistemi oluşturulacak.

Öğretmenlere verilecek ödüllerin ne olacağı henüz netlik kazanmadı. Tahminlerimize göre ödül sisteminin izin veya ek ücret şeklinde olacağı düşünülüyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.