Öğretmene müjdeli haber gelecek mi, Ağustos ayında 50 bin atama yapılacak mı?

400 bine yakın öğretmen adayının gözü kulağı MEB'den yapılacak ağustos ataması haberinde. Atama bekleyen binlerce öğretmen adayı, twitter üzerinden MEB Bakanı İsmet Yılmaz'a seslendi. Öğretmene müjde Ağustos'ta 50 bin atama başlığıyla atama isteyen binlerce adaya müjdeli haber gelecek mi? Ağustos öğretmen ataması yapılacak mı?

Öğretmene müjdeli haber gelecek mi, Ağustos ayında 50 bin atama yapılacak mı?
02 Haziran 2016 Perşembe 22:58

Binlerce atama bekleyen Öğretmen adayı sosyal medya Twitter üzerinden Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sesleniyor. Ağustos ayı içerisinde atama yapılmayacağı haberleri üzerinde, ağustos ataması bekleyen binlerce kişi, twitter üzerinden Öğretmene Müjde 50 bin Atama başlığıyla MEB Bakanı İsmet Yılmaz'a seslenerek atama beklediklerini dile getiriyor. 400 binin üzerinde olduğu belirtilen atama bekleyen öğretmenlerin ağustos öğretmen atamasının yapılmasını ve en az 50 bin olmasının gerektiğini dile getiriyor. Peki Ağustos öğretmen ataması yapılacak mı?

Bilindiği gibi 65. Hükümet yeni kuruldu ve 64. Hükümetin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bakanlık koltuğunu İsmet Yılmaz'a devretti. Önceki hükümette Milli Savunma Bakanlığı görevini yürüten İsmet Yılmaz'ın her ne kadar Ağustos ayında öğretmen ataması olmayacak, atamalar Şubat ayında olacak dediği iddia edilse de, Hükümetin Ağustos ayında atama yapacağı öngürelbilir.

Yeni anayasa çalışmalarının belkide erken seçimin yapılacağı bir dönem öncesinde böyle kritik bir konu olan Ağustos öğretmen atamasının ertelenmesi, yapılmaması veya yılda tek bir döneme indirilmesi gibi kritik bir adımın atılmayacağı söylenebilir. Yeni kurulan bir hükümetin 400 bine yakın atama bekleyen öğretmen adayını mağdur etmeyeceğini tahmin edilmeli ve öyle umulmalıdır.


Ağustos ataması yapılırsa, kontenjan kaç olacak?


Etiketler; #ağustos atama
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.