Ağustos Öğretmen ataması yapılacak mı?

Yüzbinlerce öğretmen adayının merakla beklediği ağustos ayı öğretmen atama kontenjanı ile ilgili net bilgi henüz gelmedi. MEB Bakanı İsmet Yılmaz Ağustos öğretmen ataması ile ilgili açıklama yaptı mı? Peki Ağustos ayında atama olacak mı, en çok hangi branşlarda atama yapılacak? Ağustos öğretmen atamasında artacak ve azalacak branşlar ile ilgili detaylar haberimizde.

Ağustos Öğretmen ataması yapılacak mı?
02 Haziran 2016 Perşembe 22:30

400 binin üzerinde öğretmen olmak isteyen Eğitim Fakültesi mezunu öğretmen adayının gözü kulağı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak Ağustos ayı öğretmen ataması haberlerine çevrilmiş durumda. 65. Hükümetin kurulması ve Milli Eğitim Bakanı'nın (MEB) değişmesi sonrası, Ağustos ayında yapılacak öğretmen ataması kontenjanının kaç olacağı merak konusu oldu. MEB Bakanı İsmet Yılmaz'ın Ağustos atamasıyla ilgili Komisyonda söylediği açıklamalar doğru mu? Peki Ağustos ataması yapılırsa öğretmen atama sayısı kaç olacak?
 

Ağustos Öğretmen Ataması Olacak mı?

CHP Bursa Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu üyesi Ceyhun İrgil, 65. Hükümetin Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ağustos ayı öğretmen atamalarının yapılmayacağını söylediğini belirtti.  CHP'li vekil Ceyhun İrgin, mecliste gerçekleşen komisyon toplantısında İsmet Yılmaz'a ağustos ayında Öğretmen atamasının olup olmayacağının sorulması üzerine, Bakan Yılmaz, atamanın olmayacağını, atamaların sadece Şubat ayında yapılacağını söylediğini belirtti. 

Elbette Ağustos öğretmen atamasıyla ilgili resmi bir açıklama yok. Ağustos 2016'da Öğretmen ataması olup olmayacağı ile ilgili Bakanlıktan bir açıklama yapılması ve atamaların ne zaman gerçekleşeceği ile ilgili  önümüzdeki günlerde net bir açıklamanın yapılacağını bekleniyor. Ancak gerçek şu ki 2015-2016 Eğitim ve Öğretimin sonuna çok az bir süre kaldı ve dönem sonunda onbinlerce öğretmeninde emekli olacağını göz önünde bulundursak, Ağustos ayında atama yapılacağını söyleyebiliriz.



Agustos Öğretmen Ataması olursa kontenjan kaç olacak?



Mayıs ayının sona ermesi ve hala 2016 Ağustos ayında yapılacak atamanın sayısının belli olmaması, birçok kişiyi huzursuz da etmiyor değil. Çünkü geçtiğimiz yıllarda ağustos ayında yapılacak atamalar mayıs ayında netlik kazanıyordu. Ancak Ahmet Davutoğlu'nun istifası ve AK Parti'de gelişen kongre süreci bu zamanı ileri çekmiş gibi gözüküyor. 65. Hükümetin kurulması ile birlikte MEB Bakanlığı Nabi Avcı'dan İsmet Yılmaz'a verildi. Bu değişimin ağustos öğretmen atamalarına ne kadar etki edeceği belirgin olmazken, eski savunma bakanı İsmet Yılmaz'ın atamalar ile ilgili nasıl bir politika izleyeceği de merak konusu oluyor.

Atama bekleyen öğretmen adayları, bu sene ağustosta en az 50 bin öğretmen atamasının olmasını isterlerken, konu ile ilgili net bir rakam henüz telaffuz edilmedi. 

En çok öğretmen ihtiyacının diğer branşlara oranla İngilizce öğretmenliği olduğu, ingilizce öğretmenliğini Sınıf ve Din Kültürü Öğretmenliğinin takip ettiği belirtiliyor. 

İngilizce Öğretmenliğine 50 bin atama olması dahilinde 5000-6000 atama yapılması öngörülüyor. 

Her zaman olduğu gibi Fen (fizik, kimya, biyoloji) ve matematik gibi sayısal ağırlıklı bilim derslerinin öğretmenlikleri yine en az ataması yapılan branşlar olacak gibi duruyor. 

Ağustos atamasında hangi branşlarda azalma olacak?

Şubat atamasında bazı branşlarda doluluk oranı yüzde 100 oldu. Ağustos Öğretmen atamasında azalacak branşlara baktığımızda Türk Dili Edebiyatı, Coğrafya, Tarih, Felsefe, Sosyal Bilgiler ve Fen Teknoloji Öğretmenlikleri gibi gözüküyor. Elbette MEB, henüz kontenjanları açıklamadı, ancak ders saatlerinin değişmediği bu branşlarda kontenjanın artacağı beklenmiyor.

Elbetteki, ağustos ayında öğretmen ataması yapılacaksa bununla ilgili duyurunun Ramazan başlamadan açıklanacağı ifade ediliyor. Kanaatimizce ağustos ayında atanacak öğretmen sayısı haziran ortasında netlik kazanacak.


Etiketler; #öğretmen atama
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ljh - 8 yıl önce
Atama olacağı kesinleşti de bi de sayı verıyorsunuz
Avatar
Pes!! - 8 yıl önce
Yıldan yıla yaptığınız tek şey öğretmenleri sömürmek. Hoş bunu da doğru düzgün yapamıyorsunuz birileri hep daha fazla mağdur olur bu ülke din ile değil bilimle ilerler yazık bee ..
Avatar
hadi ya - 8 yıl önce
en çok açık sınıftaysa neden norm fazlası oluyor?neden sınıf öğretmenleri atandıktan sorna branş değiştirip diğer braşlara kayıyor keza din öğretmenleri bu ülke sadece dinle mi kalkınacak bilim tamam din eksik öyle mi ? bu branş öğretmenleri müslüman değil mi ? kul hakkına girmek bu değil mi yazık
Avatar
Felsefe grubu - 8 yıl önce
Düşünme eğitimi dersi Felsefe Grubu Öğretmenlerine verilmelidir. Hakkımız olan dersi istiyoruz.
Avatar
zeynep - 8 yıl önce
Yahu meslek liseleri bu ulke de yok mu mezun olduk formasyonla alanimizin ogretmenligi icin cirpiniyoruz verilen kontenjan 50 doldurdunuz her yeri din din din butun gencler imam olup birbirini mi ufleyecek bi bakin avrupadaki ortaogretime meslekte uzmanlasmaya nasil ehemmiyet veriliyor son yillarda din kulturu haric diger ogetmenlerin atamasinin bu denli az olmasi muthis bi antipati ve tepki yarattigini fark edin artik
Avatar
TÜRK DİLİ EDEBIYATnede - 8 yıl önce
Neden ençok dinciler atanacakmış mademki osmanlı devleti istiyosunuz bu ençok Türkçülük edebiyatın hakkı bukadar haksızlık olmaz yeter artık bizim çocuklarımız boşyeremi okudular yoklukla okuttuk yıllardır dershaneye gönder yeme içme çocuğum kazansın diye çok büyük haksızlık yapıyosunuz dincilere ıngilizceye v s 4000 5000 ver Türkçülük edebiyata 1050 ver onunda 1040 ını ata benim çocuğum 0,7 puanla kaybetti osmanlıca dersi edebiyatçının hakkı yeter artık ya birisi bu haksızlığa dur desin çocuklarımızla mahvolduk bizlerde mahvolduk heryıl dersaneye göndermek kolaymı 1200 maaşla bundan sonraki seçimlerde hiçbir partiye oy vermeyeceğim yeter bu haksızlık baştakilerin hepsi koltuk kapma derdinde bizleri düşünen yok bizler ve çocuklarımız ölelimmi şimdiden ağustos ataması yok diyosunuz çocuklarımızın pisikolojisini bpzuyosunuz haksızlık bir sayın bakanım çok büyük haksızlık saygılarımla ...
Avatar
Zeki - 8 yıl önce
Adalet ogretmenligi için atama istiyoruz.Adalet meslek derslerine branşı uygun olmayan öğretmenler giriyor. Biz hukuk kamu yönetimi mezunlarına atama olmayacaktı neden formasyon verildi.brans derslerine farklı alan öğretmenleri girecektir de neden bizleri de formasyon dahil ettiniz. Ya artik bize formasyon vermeyin ya da atama yapın. Bu ikilem kalksin
Avatar
Oktay mavi - 8 yıl önce
BESYO 3000 atama istiyoruz