Ramazan İftar Menüleri 18. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?

2018 Ramazan menüleri, iftar menüleri, İftarda ne pişirsem, bugün ne pişirsem gibi soru ve konular ramazan ayının başlaması ile çokça araştırılıyor. Bu nedenle 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda yer ediyor. Size iftarda ne pişirebileceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. Tandır Çorbası, Sebzeli Tavuk Sote, Sade Bulgur Pilavı ve Laz böreği Nasıl Yapılır? Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz.

Ramazan İftar Menüleri 18. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?
02 Haziran 2018 Cumartesi 12:30

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüleri ramazan ayının başlaması ile araştırılıyor. Fikir edinmek için hazır menülere bakan tüm bayanlar sorularına cevap buluyor. Bu nedenle size örnek ramazan menüsü olsun diye liste hazırladık. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri ile 'İftarda ne pişirsem' sorusuna birazda olsun fikir vermek istedik. En güzel Laz Böreği Tarifi ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 18. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak,Tandır Çorbası, Sebzeli Tavuk Sote, Sade Bulgur Pilavı ve Laz böreği Tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

18. Gün Örnek İftar Menüsü

Tandır Çorbası tarifi

Malzemeler:

250 gram dana eti
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı yoğurt
2 tane yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber ve tuz

Yapılışı:

250 gram dana etini birkaç parçaya bölün. Böldüğünüz eti düdüklü tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ilave ettikten sonra iyice pişirin. Pişen etleri düdüklü tencereden alarak ufak ufak didikleyin. Etin piştiği suyu çorba tenceresine alarak üzerine bir miktar daha su ekleyerek kaynatın.  Su kaynayınca pirinci iyice yıkayıp süzdükten sonra suya ilave edin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Çorbanın terbiyesi için, 2 yumurta sarısı, yoğurt ve unu çukur bir kabın  içine alın, üzerine bir çay bardağı kadar su ilave edin ve çatal yardımı ile pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın. Hazırladığınız terbiyeyi ocakta kaynayan çorbaya yavaş yavaş dökün. Tekrar kaynayıncaya kadar devamlı karıştırın. Önceden didiklediğiniz etleri kaynayan suyun içine atın. Çorbayı etler ile beraber 3-4 dakika kadar daha kaynattıktan sonra tuzunu ayarlayarak ocaktan alın. Ufak bir tavanın içinde tereyağını eritin ve kırmızı pul biber ekleyerek kızdırın. Hazırladığınız sosu pişen çorbaya dökün.

Sebzeli Tavuk Sote Tarifi

Malzemeler

3 adet Tavuk bonfile
1 adet kapya biber
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet Soğan
2 diş Sarımsak
5-6 adet Fasulye
2 yemek kaşığı Soya sosu
3 yemek kaşığı Sıvı yağ
1 çay kaşığı Tuz
1/2 çay kaşığı Toz kırmızıbiber
1/2 çay kaşığı Beyaz biber

Yapılışı:

Fasulyeleri kaynar haldeki tuzlu suya atıp 3 dakika boyunca haşlayın ve çıkarıp soğuk suya atın. Soğanı yemeklik, sarımsakları ince ince, biberleri ve tavukları jülyen doğrayın. 2 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın ve soğanları ekleyin. Soğanları yakmadan 2-3 dakika kadar soteleyin. Doğranmış sarımsakları ekleyin ve sotelemeye devam edin.

Soğan ve sarımsaklar iyice yumuşayınca suyunu iyice süzdüğünüz fasulyeleri ve biberleri de ekleyin. Biberler de hafif yumuşayınca kalan yağı ve tavukları da ve hızlı hızlı soteleyin. Bu soteleme parçaların büyüklüğüne göre 7-8 dakika kadar sürmeli.

Ocaktan almadan 2 dakika önce soya sosu ve baharatları da ekleyip 2 dakika daha soteleyin.

Sade Bulgur Pilavı Tarifi

Malzemeler:

3 çorba kaşığı tereyağı,
1 çorba kaşığı salça,
2 su bardağı bulgur,
4 su bardağı sıcak su,
Tuz

Yapılışı

Bulguru yıkayıp, suyunu süzün. Tencereye tereyağını koyup eritin. Üzerine salçayı ilave edin. 2-3 dakika kavurduktan sonra bulguru ilave edin. Yine 2-3 dakika daha kavurun. 
Sonra sıcak suyu, tuzu ilave edip, karıştırın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
10-15 dakika demlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz…

Laz böreği tarifi

Malzemeler

Hamuru için;
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Bir fiske tuz
Aldığı kadar un

Muhallebisi için;
1 litre süt
1 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
Karabiber

Şerbeti için;
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu

Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

Tatlının yapımına şerbeti hazırlayarak başlayın. Su ve toz şekeri derin bir tencerede, kısık ateşte kaynamaya bırakın. Şurup kıvamını alan şerbete limon suyunu ekleyip soğuması için ocaktan alın.

Şerbet soğurken tatlının muhallebisi için; süt, yumurta sarıları, un, mısır nişastası, toz şeker ve bir tutam kadar karabiberi bir tencereye alın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırdığınız muhallebiyi, orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra bir mikser ya da el blenderı yardımıyla karıştırarak soğutun.

Süt, yoğurt, yumurta, sıvı yağ, kabartma tozu, tuz ve aldığı kadar unla birlikte kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. 14 alta 14 üste olacak şekilde bezelere ayrılır. Bezeler nişasta ile açılıp üst üste konur. 14 beze tek seferde tepsi büyüklüğünde açılır. Diğer taraftan tereyağ- sıvıyağ karışımı hazırlayın. Yağladığımız tepsimize hamuru serip üzerine hazırladığınız muhallebiyi serin. Diğer 14 bezeden de tepsi büyüklüğünde açın ve muhallebilerin üzerine serin. Laz böreği hamurunuzu dilimleyin. Her dilimin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı gelecek şekilde dökelim. Önceden ısıtılmış 170 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerinde gezdirin.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.