Ramazan İftar Menüleri 14. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?

Ramazan menüleri, iftar menüleri, İftarda ne pişirsem, bugün ne pişirsem gibi soru ve konular ramazan ayının başlaması ile çokça araştırılıyor. Bu nedenle 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda yer ediyor. Size iftarda ne pişirebileceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. Paşazade çorbası, bahçıvan kebabı, semizotu salatası, kabak tatlısı Nasıl Yapılır? Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...

Ramazan İftar Menüleri 14. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?
29 Mayıs 2018 Salı 13:08

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüleri ramazan ayının başlaması ile araştırılıyor. Fikir edinmek için hazır menülere bakan tüm bayanlar sorularına cevap buluyor. Bu nedenle size örnek ramazan menüsü olsun diye liste hazırladık. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri ile 'İftarda ne pişirsem' sorusuna birazda olsun fikir vermek istedik. En güzel kabak tatlısı Tarifi ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 14. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak, Paşazade çorbası, bahçıvan kebabı, semizotu salatası, kabak tatlısı tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

14. Gün Örnek İftar Menüsü

Paşazade çorbası tarifi

Köftesi için:

300 gr. az yağlı kıyma

Orta boy soğan

Bir tutam maydanoz

1 dilim bayat ekmek içi

tuz karabiber

Bulamak için:

1 yemek kaşığı un

1 büyük patates

1 su bardağı haşlanmış nohut

Yeteri kadar su

Yoğurtlu meyane için:

3 su bardağı yoğurt

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı un

Sosu için:

1 dolu yemek kaşığı tereyağı,

1 yemek kaşığı kuru nane

Yapılışı:

Köfte için soğanı rendenin iri gözünden rendeleyin. Suyunu hafifçe sıkın. Maydanozu ince ince doğrayın. Ekmeği ufalayın veya 1 yemek kaşığı galeta unu ekleyin. Tuz ve baharatı ekleyip, kıymayla beraber yoğurun. Bilye büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın veya avuç içinizde sıktırarak şekil verin.

Köftelerin üzerine 1 kaşık un serpin. Tavaya çok az yağ koyup kızdırın. Köfteleri içine atıp yüksek ateşte soteleyin. Bir tencereye 1 lt. kadar su ekleyip kaynatın. Soyup küp küp doğradığınız patatesi ve haşlanmış nohutu ekleyip patates haşlanana kadar kaynatın. Köfteleri ekleyip 6-7 dakika daha haşlayın.

Yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpın. Kaynayan köfteli sudan 1 su bardağı kadar alıp yoğurtlu meyaneye ekleyip karıştırın. Meyaneyi hızlı bir şekilde çorbaya ekleyip kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca tuzunu ilave edip altını kapatın.

Bir tavada tereyağını eritin. Naneyi ekleyip yağı kızartın. Çorbaya döküp karıştırın.

Bahçıvan kebabı tarifi

Malzemeler

50 gr tereyağı

1 kg kuzu eti

5~6 taze patates

3~4 domates

2 havuç

2 soğan

2 sivri biber

1.5~2 su bardağı su

Tuz

Karabiber

Maydanoz

Yapılışı:

Tereyağını tencerede eritin. İri parçalar şeklinde doğranmış etleri ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Diğer yanda havuç, patates ve domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Biberleri küp şeklinde doğrayın. Pişen etlere soğanlarla biberleri ilave edip 2-3 dakika kavurun. Daha sonra diğer sebzeleri ilave edin. Suyu ve baharatları ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Etler ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın.

Semizotu salatası tarifi

Malzemeler

Semizotu

Sarımsak

Süzme yoğurt

Tuz

Yapılışı

Öncelikle semizotunu iyice temizleyin. Daha sonra küçük parçalara bölün. Bir kabın içinde yoğurt, tuz ve sarımsağı karıştırın ve semizotunun üzerine döküp iyice karıştırın. 

Kabak tatlısı tarifi

Malzemeler

1 kg.balkabağı

1.5 su bardağı şeker

1 adet çubuk tarçın

3-4 tane karanfil

Yapılışı:

Kabak dilimlerini iri parçalar halinde doğrayıp, tepsiye yerleştirin. Üzerine şekeri her yerine gelecek şekilde dökün. Aralarına karanfil ve parça tarçını da koyun. Üzerini folyoyla kapatıp,10 dakika kadar sıcak fırında biraz sulanması için bekleyin. Folyoyu alıp, suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.