Ramazan İftar Menüleri 11. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüler ramazan ayının başlaması ile çokça araştırılıyor. Bu nedenle 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda yer ediyor. Size iftarda ne pişirebileceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. Tavuk çorbası, içli köfte, yoğurtlu havuçlu ve kırmızı biberli salata ile keşkül Nasıl Yapılır? Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...

Ramazan İftar Menüleri 11. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?
26 Mayıs 2018 Cumartesi 12:58

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüleri ramazan ayının başlaması ile araştırılıyor. Fikir edinmek için hazır menülere bakan tüm bayanlar sorularına cevap buluyor. Bu nedenle size örnek ramazan menüsü olsun diye liste hazırladık. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri ile 'İftarda ne pişirsem' sorusuna birazda olsun fikir vermek istedik. En güzel Keşkül Tarifi ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 11. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak, Tavuk çorbası, içli köfte, yoğurtlu havuçlu ve kırmızı biberli salata ile keşkül Tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

11. Gün Örnek İftar Menüsü

Tavuk Çorbası tarifi - Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

1 Tavuk göğsü veya but 2 tane

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı şehriye

Yarım limon

Tuz

Pul biber

Karabiber

Kekik

Yapımı:

Etimizi haşlıyoruz ne çok ufak ne de çok büyük olmak şartıyla didikliyoruz. Tenceremize 1 yemek kaşığı tereyağı eritip kızdırıyoruz 2 yemek kaşığı unu koyup kavuruyoruz ardından şehriyeleri ilave edip sonra da haşladığımız tavukların suyunu koyup güzelce karıştırıyoruz 1-2 taşım kaynadıktan sonra yarım limon sıkıp didiklediğimiz tavukları ilave ediyoruz. O bir tarafta kaynarken biz ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı tuz, pul biber, karabiber ve kekik ilave edip kızdırıp çorbamıza ekliyoruz 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra servis yapabilirsiniz.


İçli köfte tarifi - Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Hamur için:
750 gram ince bulgur
500 gram irmik
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar ılık su

İç harç:
700 gram kıyma
5.6 adet iri boy kuru soğan
1 tepeleme çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kara biber
1  tatlı kaşığı kırmızı pul biber
100 gram margarin
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 çorba kaşığı biber salçası
Yarım çorba kaşığı tuz

Pişirmek için: Su, Tuz ve 3 veya 4 tane limon tuzu

Yapılışı:

İçli köftemizi yapmaya öncelikle, iç harcını hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için ilk olarak, soğanları soyduktan sonra ince ince doğruyoruz. Geniş bir tavanın içine margarini atıp eritiyoruz. margarin hafif kızardıktan sonra sıvı yağı ekliyoruz. Daha sonra kıymayı ilave edip, bir miktar kavuruyoruz. Ardından soğanları ekleyerek, tavanın kapağı açık vaziyette soğanlar suyunu çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle kavuruyoruz.

Biber salçasını ve baharatlarını ilave ettikten sonra ocaktan alıyoruz. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra, başka bir kaba boşaltarak, biraz sertleşmesi için, buzdolabının derin dondurucu kısmına kaldırıyoruz. 

İçli köftenin hamurunu hazırlamak için, geniş bir karıştırma kabı veya çiğ köfte tepsisine ince bulguru ve irmiği  boşaltıyoruz. Üzerine biber salçasını ve yeteri kadar tuz ilave edip, ılık su ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. İçli köfte hamuru elimizi tutmaya başlayıncaya kadar azar azar su ekleyerek, bulgurun dişe dokunmayacak kadar yumuşamasını sağlıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde küçük parçalar koparıp, iki parmağımızın ucuyla içini açıyoruz. Kenar kısımlarının kalın olmamasına dikkat ediyoruz. Hazırladığımız ve buzdolabında sertleşmesini sağladığımız, iç harcından içine yeteri kadar koyarak, köftenin ağzını kapatıyoruz. Kalan hamurları da aynı şekilde doldurduktan sonra, derin bir tencerenin yarısına kadar su doldurup, kaynatıyoruz. Suyun içine tuz ve bir kaç parça limon tuzu atıyoruz. Daha sonra köfteleri kaynayan suyun içinde 5.6 dakika pişirdikten sonra bir süzgecin üzerine çıkarıp, suyunu atmasını sağlıyoruz. Kalan içli köfteleri de bu şekilde pişiriyoruz, Köfteleri servis etmeden önce, kızgın yağda, fazla sertleştirmeden kızartıyoruz. 


Kırmızı Biberli Havuçlu Salata - Nasıl Yapılır?

Malzemeler

3 adet kırmızı salçalık biber
1 büyük havuç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı ceviz
1 ,5 su bardağı katı yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz


Yapılışı:

İlk önce kırmızı biberleri ocakta közleyip soyun. Çekirdeklerini ayıkladıktan sonra küçük küçük doğrayın. Havucu rendenin iri gözünden rendeleyip yarım çay bardağı zeytinyağıyla tavada soteleyin. Yumuşamasının ardından sotelenmiş havucu, doğranmış kırmızı biberi ve cevizi bir karıştırma kabına alın. Üzerine çok az tuz atıp karıştırın

Sarımsağı ezip yoğurt ve biraz tuzla karıştırıp biberli karışıma ilave edin. Hepsini karıştırın. İsteerseniz üzerini ince doğranmış dereotu, maydanozla süsleyebilirsiniz.

Keşkül tarifi - Nasıl Yapılır?

Malzemeler

5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı pirinç unu

1 yemek kaşığı nişasta

3 yemek kaşığı badem unu

6 yemek kaşığı şeker

1 yumurta sarısı

1 paket vanilya

Yapılışı:

Tencereye bütün kuru malzemeleri ekleyip karıştırın. Yumurta sarısını ilave edin. Sütü yavaş yavaş dökerek el mikseriyle çırpın. Tencereyi ocağa alıp kaynayana kadar devamlı karıştırın. Pişen keşkülü bekletmeden kâselere paylaştırın. Badem tozu serperek servis edin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.