2018 Ramazan İftar Menüleri 9. Gün - İftarda ne pişirsem?

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüler ramazan ayının başlaması ile çokça araştırılıyor. Bu nedenle 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda yer ediyor. Size iftarda ne pişirebileceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. Tutmaç çorbası, Ali Nazik, Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır? Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...

2018 Ramazan İftar Menüleri 9. Gün - İftarda ne pişirsem?
24 Mayıs 2018 Perşembe 13:09

2018 İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüleri ramazan ayının başlaması ile araştırılıyor. Fikir edinmek için hazır menülere bakan tüm bayanlar sorularına cevap buluyor. Bu nedenle size örnek ramazan menüsü olsun diye liste hazırladık. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri ile 'İftarda ne pişirsem' sorusuna birazda olsun fikir vermek istedik. En güzel Etimek Tatlısı Tarifi ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 9. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak, Tutmaç çorbası, Ali Nazik, Etimek Tatlısı Tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

9. Gün Örnek İftar Menüsü

Tutmaç çorbası tarifi - Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Erişte için:

Yarım su bardağı su

1 adet yumurta

Aldığı kadar un

1 çay kaşığı tuz

Çorba için:

6 su bardağı su, tuz

Terbiye için:

2 su bardağı yoğurt

1 adet yumurta

Üzerine:

1 adet soğan

1 çorba kaşığı tereyağı

Kuru veya taze nane

Pulbiber

Yapılışı:

Erişte için derin bir kasede su ve yumurtayı çırpın. Tuz ve un ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar un ilave ederek, yoğurun. Hazırladığınız hamuru 2 eşit parçaya ayırın ve üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamurları bir merdane yardımıyla açın. Yufkaları 1 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin.Şeritleri üst üste koyun ve küçük üçgenler olacak şekilde kesin.

6 su bardağı suyu bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca tuzunu ayarlayın ve 1 su bardağı erişteyi ekleyip, pişmeye bırakın.

Diğer yanda terbiye için yoğurt ve yumurtayı iyice çırpın. Erişte pişince yoğurtlu karışımı yavaşça ilave ederek, tahta bir kaşıkla karıştırın. 2 taşım daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.

Üzeri için ince kıyılmış soğanı tereyağında soteleyin. Nane ve pulbiber ilave edip ocaktan alın. Çorbanın üzerine gezdirin.

Ali Nazik tarifi - Nasıl Yapılır?

Malzemeler

4 büyük boy patlıcan
5 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
1 çorba kaşığı tereyağ

Kıyma sosu için:

400 gr orta yağlı kıyma
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı Pulbiber

Süslemek için:

1 adet domates
1 adet sivri biber
½ demet maydanoz – ince kıyılmış

Yapılışı:

Patlıcanları közleyin, soyun, tuz karabiberle baharatlandırarak bıçakla kıyın. Sarımsakları ekleyip ince ince kıymaya devam edin. Bir tavada zeytinyağını kızdırın içine, kıyma, tuz ve karabiber ekleyip kavurun. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Kıyılmış sarımsakla beraber harmanladığınız patlıcanı tavaya alıp iyice ısıtın. Ardından patlıcanları tavadan alıp yoğurtla karıştırın. Servis için patlıcanı tabağa yayın. Üzerine kavrulmuş kıymayı ve 1 tutam kıyılmış maydanozu serpin. Yanlarına domates ve biber yerleştirin. Üzerine toz biberle kızdırdığınız tereyağı gezdirerek servis edin. Biber ve domatesi 4’er eşit parçaya bölün, izli tavayı ocakta ısıtın ve iz alana kadar pişirin.

Etimek Tatlısı tarifi - Nasıl Yapılır?

Malzemeler

12 adet yada bir paket tuzsuz etimek

Muhallebi için:

1 litre süt

6 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı tereyağ

6 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı mısır nişastası

1 paket vanilya

Üzeri İçin

1 paket krem şanti

1 su bardağı süt

Yapılışı:

Öncelikle şerbetimizi yaparak başlayalım. Su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Şerbet kaynadıktan 5-6 dakika sonra altını kapatın.

Etimeklerinizi bir borcam tepsiye yerleştirin. Tepside ki etimeklerin üzerine hazırladığınız şerbeti hepsini ıslatacak şekilde gezdirin.

Muhallebi için bir tencereye süt ve diğer muhallebi malzemelerini alıp (vanilya ve tereyağ hariç) kaynayıncaya kadar karıştırın. Muhallebi kaynadığında vanilya ve tereyağ ilave edip 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin.

Muhallebi biraz soğuduktan şerbetle ıslattığımız etimeklerin üzerine döküp düzeltin. Tatlı soğurken krem şantiyi paketteki talimatlara göre hazırlayın. Krem şantiyi iyice soğuttuktan sonra tatlının üzerine döküp düzeltin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.