Ramazan İftar Menüleri 8. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüler ramazan ayının başlaması ile çokça araştırılıyor. Bu nedenle 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda yer ediyor. Size iftarda ne pişirebileceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. Patates çorbası, Fırında köfteli sebzeli dizme ve şam tatlısı Nasıl Yapılır? Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...

Ramazan İftar Menüleri 8. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?
23 Mayıs 2018 Çarşamba 13:05

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüler ramazan ayının başlaması ile araştırılıyor. Fikir edinmek için hazır menülere bakan tüm bayanlar sorularına cevap buluyor. Bu nedenle size örnek ramazan menüsü olsun diye liste hazırladık. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri ile 'İftarda ne pişirsem' sorusuna birazda olsun fikir vermek istedik. En güzel ve lezzetli Şam Tatlısı Tarifi ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 8. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak, Patates çorbası, Fırında köfteli sebzeli dizme ve şam tatlısı Tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

8. Gün Örnek İftar Menüsü

Patates Çorbası tarifi - Nasıl yapılır?

Malzemeler:

2 adet patates

1 adet soğan

3 diş sarımsak

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 litre su

1 çay bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı un

1 adet yumurta sarısı

Birkaç damla limon

Tuz

Üzeri için;

Tereyağı

Pul biber

Yapılışı

Öncelikle soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Ardından küp küp doğradığımız patatesleri ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz. 10 dk kadar sonra suyunu da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Diğer yanda meyanesi için yoğurt, un, yumurta sarısı ve limonu çırpıyoruz. Çorbamız kaynayınca meyanesini ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra üzerine tereyağı ve pul biberi ekleyip servis edebiliriz.

Fırında köfteli sebzeli dizme tarifi - Nasıl Yapılır?

Malzemeleri:

500 gram dana kıyma
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 dilim bayat ekmek
Yeteri kadar tuz
1 adet yumurta
1 tutam maydanoz
1 adet kuru soğan
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet patates

Sos İçin: 

3 adet domates
2 yemek kaşığı tereyağ
5 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz

Yapılışı:

Bir kabın içerisine kıymayı alalım. Üzerine bir adet yumurta kıralım. Bayat ekmeği ufalıyoruz. Soğanımızı rendeleyelim. Baharatları koyalım ve maydanozu kıyıp içerisine atalım. Köfte harcını yoğurarak kıvama gelmesini sağlıyoruz. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlıyoruz ve üzerine bastırarak yassı hale getiriyoruz.

Patatesleri, kabakları, patlıcanı enlemesine dilimliyoruz. Bir fırın tepsisi alarak içerisine bir patates, bir kabak, bir patlıcan bir de köfte diziyoruz. Üst üste değil de yatay olarak dizmeyi unutmayın. İsterseniz biberde ekleyebilirsiniz. Tereyağını eriterek üzerine gezdiriyoruz. 200 derecelik fırına veriyoruz.

Yemeğimiz pişerken sosunu hazırlıyoruz. Domatesleri soyarak rendeliyoruz. İçerisine biberleri ayıklayarak halka halka doğruyoruz. Tereyağında bunları soteliyoruz. Bir yemek kaşığı salçayı da tuzla birlikte ekliyoruz. Az sulandırıyoruz. Pişmek üzere olan köftelerin üzerine sosu döküyoruz. Üzerlerine biberleri koyuyoruz ve tekrar fırına vererek 5 dakika kadar daha pişiriyoruz.

Şam tatlısı tarifi - Nasıl yapılır?

Malzemeler:

500 gr. irmik

Yarım su bardağı un

1 su bardağı şeker

1,5 su bardağı yoğurdun sulu kısmı

1 çay kaşığı dolusu karbonat + üzerine sıkmak için 5-6 damla limon suyu

1 tatlı kaşığı vanilya

Şerbet için:

4 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

Çeyrek limon suyu

1 fiske tuz

Yapılışı:

İrmik un, şeker ve vanilyayı bir kaba alın ve karıştırın. Bir çay kaşığı karbonatı tam orta kısma koyup üzerine 5-6 damla limon sıkın. Üzerine 1,5 bardak yoğurdun sulu kısmını ekleyin. Tüm malzemeyi 2 dakika kadar karıştırın ve yağlanmış orta boy dikdörtgen borcama döküp yayın. Spatulayı ıslatarak üzerini düzeltin. Bu şekilde üzeri kapalı olarak en az 1 saat bekletin. Süre sonunda dikdörtgen şeklinde dilimleyin. Dilimlerin üzerine kabuğu alınmış yer fıstığı veya badem yerleştirin. Çok fazla bastırmayın ki içe gömülmesinler.

Fırına sürüp 170 derecede pişirmeye başlayın. Üzeri kızarmaya başladıktan sonra ısıyı 160 a düşürün ve nar gibi kızarana kadar pişirin.

Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp karıştırın. Yüksek ateşte yaklaşık 20 dk kaynatın. Şambaliyi fırından alıp dilimlediğiniz yerlerin üzerinden bıçakla yeniden dilimleyin.  Şambali sıcakken ilk sıcaklığı geçmiş olan şerbeti üzerine dökün.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.