Ramazan İftar Menüleri 10. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüler ramazan ayının başlaması ile çokça araştırılıyor. Bu nedenle 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda yer ediyor. Size iftarda ne pişirebileceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. Ayran aşı çorbası, tepsi kebabı, kırma börek, trileçe nasıl yapılır? Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...

Ramazan İftar Menüleri 10. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?
25 Mayıs 2018 Cuma 13:10

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüler ramazan ayının başlaması ile araştırılıyor. Fikir edinmek için hazır menülere bakan tüm bayanlar sorularına cevap buluyor. Bu nedenle size örnek ramazan menüsü olsun diye liste hazırladık. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri ile 'İftarda ne pişirsem' sorusuna birazda olsun fikir vermek istedik. En güzel Trileçe Tarifi ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 10. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak, Ayran aşı çorbası, tepsi kebabı, kırma börek, trileçe Tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

10. Gün Örnek İftar Menüsü

Ayran aşı çorbası tarifi - Nasıl yapılır?

Malzemeler:

- 3 çay bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı nohut
- 3 su bardağı yoğurt
- 2,5 su bardağı soğuk su
- Tuz

Yapılışı:

Nohutu 1 gece önceden sıcak su ile ıslatın. Islattığınız nohutların orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın. Nohutların haşlanmasına yakın buğdayları başka bir tencerede yumuşayıp hafifçe patlayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan nohut ve buğdayları süzüp aynı kabın içine alın. Yoğurt ve soğuk suyu bir miktar tuz ekleyerek çırpın. Hazırladığınız ayranı nohut ve buğdayın üzerine ilave edin. Buzdolabında soğuttuktan sonra üzerine nane serperek servis yapın.

Tepsi Kebabı tarifi - Nasıl yapılır?

Malzemeler

600 gram orta yağlı kıyma

50 gram kuyruk yağı

1 orta boy soğan

1 adet kırmızı kapya biber

2 büyük diş sarımsak

Bir tutam maydanoz

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pulbiber

1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için

1 tatlı kaşığı salça

1 çay bardağı su

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

3 adet domates, 3 adet yeşil biber

Yapılışı:

Yemeğin yapılışına soğan, sarımsak, kırmızı biber ve maydanozu robottan geçirerek başlayın. Kuyruk yağı kıyma tuz ve baharatları da ekleyip robotu yeniden çalıştırın. Malzemeleri çok fazla karıştırmayın yoksa et sertleşebilir.

Bir tepsiyi zeytinyağı veya tereyağı ile yağlayın. Kebap harcını tepsinin ortasına koyup elinizle bastırarak tepsiye yerleştirin. Bir kasede salça su ve zeytinyağını karıştırın. Kıymanın üzerine sürün. Kıymayı bıçakla dilimleyin.

Üzerine dilimlenmiş domates ve biberleri istediğiniz gibi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında biberlerin üzeri kızarana kadar pişirin.


Kırma Börek tarifi - Nasıl yapılır?

Malzemeler

4 Adet hazır yufka

300 gr  tatlı lor peyniri veya beyaz peynir

1 Su bardağı yoğurt

1 Çay bardağı sıvıyağ

3 Adet yumurta

Tuz

Bir tutam kıyılmış maydanoz

Yapılışı:

Sos için gerekli olan yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve tuz, bir kapta iyice çırpın. Lor peynirini de ayrı kapta doğradığımız maydanozla ve az tuzla karıştırın. Yufkanın 1 tanesini düz bir zeminde açın. Üzerine her yerine eşit gelecek şekilde sostan sürün. Peynirden bir miktar alıp yine yufkanın üzerine her yerine eşit gelecek şekilde serpin.

Yufkanın bir yarısının kenarından pile pile yaparak ortasına kadar katlayın ve yufkanın ortasına geldiğinizde bırakın ve diğer yarısını da aynı şekilde pile pile yaparak katlayın. Yufkayı ortadan bıçakla kesin. Pile pile yaptığımız ve kestiğimiz yufkanın bir yarısının altına elimizi koyarak çok dikkatlice pileli yufkamızı yağladığımız tepsiye yerleştirin.

Kestiğimiz diğer yarısını da yine aynı şekilde tepsiye alalım ve tepside de biraz hafifçe elimizle yufkaları birbirine yaklaştırın. Diğer yufkalara da aynı işlemleri tekrarlayalım ve tepsiye yerleştirin. Sostan mutlaka kalmış olmalı ve kalan sosu tepsideki pileli kırma böreğimizin üzerine,  eşit gelecek şekilde sürün. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.


Trileçe tarifi - Nasıl yapılır?

Malzemeler

6 adet büyük boy yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Fırın kabını yağlamak için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Şerbeti için:

4 su bardağı soğuk süt

400 ml. krema

Yapılışı:

Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını dikkatli bir şekilde ayırın. Yumurta beyazlarını derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ilave ettikten sonra mikserle, yüksek devirde krema halini alana kadar karıştırın. Yumurta sarılarını da katıp, mikser yardımıyla karıştırma işlemini sürdürün.

Toz şeker eriyene kadar homojen bir şekilde karışan yumurtalara elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı katın. Tatlının içinde hava kabarcıkları kalması amacıyla bundan sonra kek harcını bir spatula yardımıyla alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Tercihen dikdörtgen olan fırın kabını zeytinyağı ile yağladıktan sonra kek harcını fırın kabına aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.

Tatlının pandispanyasını önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika kadar pişirin. Oda ısısında hafif bir renk alana kadar pişen tatlıyı fırından çıkartın. Oda ısısında dinlenmesi için bekletin.

Sütlü şerbeti yapmak için ilk önce soğuk süt ve kremayı derin bir tencereye alın. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın. Ilınması için ocaktan alıp, bir kenarda bekletin. Pandispanyayı, keskin bir bıçak yardımıyla kare dilimlere ayırın. Ilınan süt şerbetini bir kepçe yardımıyla tatlının üzerine gezdirin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.