2018 Ramazan İftar Menüleri 7. Gün - İftarda ne pişirsem?

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüleri ramazan ayının başlaması ile çokça araştırılıyor. Bu nedenle 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda yer ediyor. Size iftarda ne pişirebileceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. Arpa şehriyeli çorba, orman kebabı, tava böreği, ekmek kadayıfı nasıl yapılır? Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...

2018 Ramazan İftar Menüleri 7. Gün - İftarda ne pişirsem?
22 Mayıs 2018 Salı 13:09

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüleri ramazan ayının başlaması ile araştırılıyor. Fikir edinmek için hazır menülere bakan tüm bayanlar sorularına cevap buluyor. Bu nedenle size örnek ramazan menüsü olsun diye liste hazırladık. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri ile 'İftarda ne pişirsem' sorusuna birazda olsun fikir vermek istedik. En güzel tatlı ve yemek tarifleri ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 7. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak, Arpa şehriyeli çorba, orman kebabı, tava böreği, ekmek kadayıfı Tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

7. Gün Örnek İftar Menüsü

Arpa Şehriye Çorbası

Malzemeler:

- 1 çay bardağı arpa şehriye

- 2 adet tavuk budu

- 1 yemek kaşığı sıvıyağ

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- Yarım su bardağı domates püresi

- Tuz

- Karabiber

- 1,5 litre su ya da ev yapımı tavuk suyu

Yapılışı:

Ev yapımı tavuk suyu tarifindeki gibi ya da sadece su ile butları haşlayın. Tencereye zeytinyağı ve tereyağını alarak kızdırın. Üstüne arpa şehriyeyi ekleyin ve rengi kızarıncaya kadar kavurun.

Salçayı ilave edin ve kavurun. Domates püresi ya da kışlık domates sosunu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Tavuk suyunu tencereye ilave edin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Butları kemiklerinden ayırarak doğrayın ve çorbaya ilave edin.

Arpa şehriyeler pişip çorba kıvam alıncaya kadar pişirin ve sıcak servis yapın.

Orman Kebabı tarifi

Malzemeler:

- 1 kilo dana kuşbaşı

- 3 adet patlıcan

- 3 adet kırmızı biber

- 10 adet yeşil biber

- 4 adet patates

- 3 adet havuç

- 1 adet kuru soğan

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- Yarım çay bardağı sıvıyağ

- 1 tatlı kaşığı domates salçası

- 1 tatlı kaşığı tuz

- Su

- Sıvıyağ

Yapılışı: Düdüklü tencerede dana kuşbaşı etleri sıvı yağ konarak yemeklik doğranmış soğanla birlikte kavrulur. İçine salça ve tuzu konarak karıştırılır. 3 su bardağı suyu konarak düdüklü tencere pişmeye bırakılır. Patatesler, patlıcanlar, havuçlar küp küp doğranır ve kızartılır. Biberler iri doğranır ve onlar da kızartılır. Cam dikdörtgen fırın tepsisine kızaran sebzeler ve pişen etler alınıp harmanlanır. İçine et suyundan az ilave edilip 10 dakika kadar 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.

Tava Böreği tarifi

Malzemeler:

3 tane yufka

1 tane yumurta

Yarım bardak sıvıyağ

1 bardak süt

Harcı için

Beyaz peynir

Yarım demet maydanoz

Yapılışı

Öncelikle iç harcı için peynirimizi ufalıyoruz. Ardından iyice yıkadığımız maydanozumuzu incecik kıyıyoruz. İkisini birden güzelce harmanlıyoruz. Sosu için bir tane yumurta, sıvıyağ ve sütümüzü bir kâsede çırpıyoruz

Tavamıza bir tane yufkayı seriyoruz. Ardından hazırladığımız sosu üzerinde gezdiriyoruz. 2 yufkayı parçalayarak serdiğimiz yufkamızın içine döşüyoruz. Aynı zamanda harcımızı da içine koyuyoruz.

Kalan yufkaları da parçalayarak harcın üzerine döşüyoruz. Son olarak en alta serdiğimiz yufkamızın sarkan kısımlarını tavaya topluyoruz. Orta ateşte kapağını kapatarak önce altı kısmını pişiriyoruz. Ardından kapağı yardımıyla böreğin diğer tarafını da pişirip, dilimleyip, servise sunuyoruz.

Ekmek kadayıfı nasıl yapılır?

Malzemeler

1 adet hazır ekmek kadayıfı

5 bardak sıcak su

Şerbeti İçin

5 Su bardağı su

5 su bardağı şeker

Fasulye tanesi kadar limon tuzu

Servisi İçin

1 kilogram kaymak

1 su bardağı ezilmiş ceviz

Yapılışı:

Hazır ekmek kadayıfını bir tepsi içine koyuyoruz. Üzerine sıcak suyu dökerek kadayıfı tamamen ıslatıyor ve daha sonra üzerine başka bir tepsi kapatarak ekmek kadayıfının yumuşamasını bekliyoruz. Bu aşama yaklaşık 20 dakika kadar sürmektedir. Daha sonra ekmek kadayıfının suyunu süzüyoruz. Uygun bir kaba şerbet malzemelerini koyup kaynatmaya başlıyoruz 10 dakika kadar şerbeti kaynatıyoruz. Koyulaşmaya başlayınca içerisine limon tuzu atılır ve bir dakika sonra ocağın altı kapatılır. Daha sonra ekmek kadayıfının bulunduğu tepsiyi ocağa yerleştirin ve ocağın altını açın. Hazırda bulunan şerbeti ekmek kadayıfının üzerine dökmeye başlayın bu işlemi kadayıf şerbeti içerisine tam çekene kadar devam ettirin ve ocağınızı kapatın. Tatlınızı soğuması için bir süre bekletin ve üzerine kaymağını sürün onun üzerine ise ezilmiş cevizi serpiştirin. Dilimleyerek servis tabaklarına yerleştirin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.