Kavurma nasıl yapılır? Kavanozda kavurma tarifi

Kurban Bayramı geldi mutfaklar kavurma kokularıyla doldu. Peki en leziz kavurma nasıl yapılır? Meltem Açıkel, Kurban Bayramı'nda ağızlarda lokum gibi dağılan kavanozda kavurma tarifi verdi. İşte testi kebabı tadında kavurma tarifi...

Kavurma nasıl yapılır? Kavanozda kavurma tarifi
21 Ağustos 2018 Salı 13:35

Kurban Bayramının vazgeçilmezi kavurma sofralarımıza bu bayramda konuk oluyor. En lezzetli kavurma tarifi merak edilen bir konu. PEki en lezzetli ve farklı kavurma nasıl yapılır. Meltem Açıkel 'kavanozda kavurma' tarifi verdi. Kurban Bayramı'nın vazgeçilmezi kavurmanın değişik lezzetlerini denediniz mi? Meltem Açıkel'den enfes kavanozda kavurma tarifi geldi. 

Kurban Bayramı'na özel tarif paylaşan Meltem Açıkel, testi kebabı tadında 'kavanozda kavurma'nın tarifini verdi. KEndi suyunda pişen son derece sağlık ve pratik kavurma tarifi isteyenler için ideal bir yöntem.




İşte pratik kavurma tarifi...

1 litrelik kavanoz
500 gr kavurmalık et
5 adet Sivri biber
2 adet Domates
5 diş Sarımsak
1  adet Soğan 
1 tatlı kaşığı tane karabiber
Tuz
1 litre lik kavanoz

Yapılışı:

Soğan, domates ve sivri biberler ince ince doğranır. Kavanozun dibine önce soğan koyulur. Üzerine kuşbaşı doğranmış etler koyulur. Etlerin üstüne domates, biber ve sarımsak koyulur. Baharatlar eklenir ve kavanozun ağzı kapatılır. 

Büyük bir tencerenin içine su koyulur.  Su biraz ısınınca kavanoz suyun içine koyulur. Su kaynamaya başlayınca 1 - 1 buçuk saat pişirilir. 

Tencerenin içinden kavanozu çıkartıp eti hemen tüketebilirsiniz ya da bozulmadan bir kaç ay saklayabilirsiniz.

Et kavanozun içinde hem kendi hemde sebzelerin suyuyla düdüklü tencere mantığında piştiği için hem lezzeti enfes oluyor hem de hiç vitamin kaybına uğramıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Enfes görünüyor.